Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež do oktobra v Castel Gandolfu

Objava: 10. 08. 2009 / 07:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež do oktobra v Castel Gandolfu

Po dopustu v dolini Aoste sveti oče z delom nadaljuje v svoji letni rezidenci

Pred skoraj dvema tednoma je papež po končanem dopustu v dolini Aoste prispel v svojo letno rezidenco Castel Gandolfo, kjer ga je med drugim pričakal tudi vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Sveti oče bo v mestu ob jezeru Albano ostal do meseca oktobra.

V Castel Gandolfo je papež pripotoval z avtomobilom z rimskega letališča, kamor ga je pripeljal helikopter iz doline Aoste. Ob prihodu v mesto je pozdravil krajevnega župnika in župana, z okna svoje letne rezidence pa je podelil svoj blagoslov skupini vernikov, ki se je zbrala na mestnem trgu.

Sveti oče je kmalu po prihodu znova prevzel svoje vsakodnevne obveznosti, začenši z avdienco okoli 700 udeležencev svetovnega prvenstva v plavanju, ki je potekalo v Rimu. Ob nedeljah z okna svoje rezidence redno moli angelovo češčenje, minulo sredo pa je ponovno pričel z rednimi tedenskimi katehezami.

V času, ki ga bo preživel v Castel Gandolfu, se bo sveti oče odpravil na dve apostolski potovanji, in sicer na enodnevni pastoralni obisk v italijanski Viterbo-Bagnoregio 6. septembra in na tridnevno potovanje na Češko , ki se začne 26. septembra. V Viterbu bo počastil relikvije sv. Bonaventure, enega izmed osrednjih vplivov njegovih zgodnjih teoloških študij.

Rezidenco v Castel Gandolfu papeži kot svoje letno bivališče uporabljajo že od 17. stoletja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh