Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež določil nadzorno komisijo za vatikansko upravo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2013 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež določil nadzorno komisijo za vatikansko upravo

Papež določil nadzorno komisijo za vatikansko upravo

Izvedenci naj bi sodelovali tudi s skupino osmih kardinalov, ki jo je imenoval papež Frančišek.

Papež Frančišek še naprej preverja strukture vatikanske premoženjske in finančne uprave in v ta namen je minuli petek imenoval osemčlansko izvedensko komisijo. V objavi za javnost, ki so jo minuli konec tedna predstavili v Vatikanu, naj bi novoimenovana komisija poskrbela za poenostavitev že obstoječih organov in za pozorno načrtovanje gospodarskih dejavnosti v Vatikanu. Člani komisije bodo morali papeža kmalu informirati o svojih dognanjih in razvoju lastnih strategij za odpravo pomankljivosti, kot je denimo potrošnja gospodarskih virov.

Po potrebi naj bi komisija sodelovala tudi z osemčlansko skupino kardinalov, ki bo papežu svoje predloge za reforme v Vatikanu predstavila v letošnjem oktobru. Konec junija je papež Frančišek ustanovil tudi komisijo za nadzor vatikanske banke IOR.

Novoimenovano komisijo sestavljajo predvsem laiki, ki so v Vatikanu že zaposleni kot izvedenci na področju pravosodja, finančništva in premoženjskega upravljanja. Predsednik komisije je Maltežan Joseph F. X. Zahra; za tajnika je bil imenovan Lucio Angel Vallejo Balda, ki je tudi sicer zaposlen kot tajnik Vatikanske prefekture za gospodarske zadeve.

Med člani komisije je še Nemec Jochen Messemer, ki ga je upokojeni papež Benedikt XVI. že leta 2009 imenoval za mednarodnega revizorja pri gospodarski prefekturi, ter dva Francoza, Italijanka, Španec in Singapurčan.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine / T. S.


Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh