Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek izrekel sožalje ob smrti Margaret Thatcher

Objava: 09. 04. 2013 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek izrekel sožalje ob smrti Margaret Thatcher

Po besedah predstavnikov tamkajšnje katoliške Cerkve je Thatcherjeva 'služila Veliki Britaniji'.

V imenu papeža Frančiška so v Vatikanu poslali sožalno brzojavko predsedniku britanske vlade, Davidu Cameronu. V njej sveti oče izraža svoje iskreno sožalje ob smrti nekdanje premierke Margaret Thatcher, ki je včeraj v starosti 87 let umrla za posledicami kapi.

V brzojavki je še zapisano, da se papež Frančišek s hvaležnostjo spominja krščanskih vrednot, ki so bile temelj njeni predanosti v služenju celotnemu narodu in njenim prizadevanjem za svobodo med narodi po vsem svetu. V imenu svetega očeta je brzojavko podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Z žalostjo so se na vest o smrti britanske političarke odzvali tudi tamkajšnji katoliški škofje. Thatcherjeva je dolga leta služila Veliki Britaniji kot poslanka v parlamentu in kot predsednica britanske vlade, je dejal predsednik Škofovske konference v Angliji in Walesu, nadškof Vincent Nichols. »Molimo za njeno dušo«, nadškofove besede navaja nemška katoliška agencija KNA.

Thatcherjeva je bila med leti 1979 in 1990 prva in doslej edina ženska na položaju ministrske predsednice v Veliki Britaniji. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Thatcherjeve družine, je včeraj v starosti 87 let umrla za posledicami kapi. Konzervativna političarka je bila že dolga leta hudo bolna in je živela umaknjeno z oči javnosti. Leta 2010 se je med papeževim obiskom na Otoku srečala tudi z Benediktom XVI.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh