Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek junak novega stripa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 04. 2014 / 08:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek junak novega stripa

Papež Frančišek junak novega stripa

Nemška založba St. Benno je izdala strip avtorja Gerharda Mestra.

Papež Frančišek kot pozoren poslušalec sedi v cerkveni klopi in pogleduje k prižnici, kjer skupina preprostih vernikov oblikuje svoje prošnje; simbol novega »vodstvenega sloga«: da argentinski papež zna prisluhniti preprostemu občestvu, je le ena izmed značilnosti njegove osebnosti, ki jih je nemški karikaturist Gerhard Mester z veliko ljubezni »prenesel« v stripovsko obliko. Njegova 32 strani dolga knjižica s pomenljivim naslovom »Človek, Frančišek« je v teh dneh v nemškem jeziku izšla pri založbi St. Benno v nemškem Leipzigu.


Frančiškova skromnost – v precejšnjem nasprotju z dosedanjim protokolom in pravili obnašanja v Vatikanu – je nenehno ponavljajoči se motiv humora polnih stripovskih risbic, ki jih spremljajo papeževe besede in svetopisemski navedki. Na ta način avtor stripa v hipu predstavi vsem razumljiv nauk o Cerkvi v luči »teologije položaja«, ki zagotovo ne nagovarja zgolj vernega občestva.

Leta 1956 rojeni avtor Gerhard Mester je končal študij grafičnega oblikovanja in od leta 1985 kot karikaturist dela za različne časnike in revije. Leta 2012 je prejel nagrado Združenja nemških časopisnih založnikov za najboljšega karikaturista.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh