Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek krstil 16 otrok

Za vas piše:
T. M.
Objava: 09. 01. 2022 / 13:21
Oznake: Cerkev, Krst, Papež, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.01.2022 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek krstil 16 otrok
Na nedeljo Jezusovega krsta je papež krstil 7 dečkov in 9 deklic. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek krstil 16 otrok

»Danes obhajamo Gospodov krst.« S temi besedami je papež Frančišk začel pridigo 9. januarja, na nedeljo Jezusovega krsta pri sveti maši v sikstinski kapeli, med katero je krstil 16 otrok: 7 dečkov in 9 deklic.

Staršem in botrom je sveti oče posebej položil na srce, da bodo otroci pri krstu »prejeli krščansko identiteto in vaša naloga je, da ohranjate to krščansko identiteto«.

»Ti otroci so danes prišli sem z "boso dušo", da bi prejeli Božje opravičenje, Jezusovo moč, moč, da gredo lahko v življenju naprej, da bi prejeli krščansko identiteto. To poteka pravzaprav zelo preprosto. Vaši otroci bodo danes prejeli sveti krst, vi, očetje in botri, pa morate ohranjati to njihovo identiteto. Vaše delo v času vašega življenja je, da ohranite identiteto vaših otrok. Delo za vsak dan je, da jim omogočite rasti z lučjo, ki jo bodo danes prejeli. Današnje sporočilo je, da ohranite krščansko identiteto, ki ste jo danes prinesli, da jo bodo prejeli vaši otroci,« je v pridigi izpostavil sveti oče.  

»Glede obreda, malce dolg je in otroci se morda počutijo nelagodno v tem prostoru, ki ga ne poznajo,« je še dejal papež in nadaljeval: »Prosim vas, oni so središče tega obreda. Poskušajte napraviti, da jim ne bo pretoplo. Odstranite jim stvari, da se bodo čutili doma. In če vpijejo, pustite jih vpiti, saj imajo duha skupnosti, lahko bi rekli "duha orkestra", duha tega, da so skupaj in dovolj je, da eden začne in vsi bodo postali glasbeniki in vse takoj preraste v orkester. Tako, s tem mirom gremo naprej z obredom in ne pozabite: prejeli bodo krščansko identiteto in vaša naloga je, da jo ohranjate.« 


Nalaganje
Nazaj na vrh