Zapri
Iskanje

Papež Frančišek krstil 16 otrok

Za vas piše:
T. M.
Objava: 09. 01. 2022 / 13:21
Oznake: Cerkev, Krst, Papež, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.01.2022 / 13:24
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež Frančišek krstil 16 otrok

Papež Frančišek krstil 16 otrok
Na nedeljo Jezusovega krsta je papež krstil 7 dečkov in 9 deklic. FOTO: Vatican Media
»Danes obhajamo Gospodov krst.« S temi besedami je papež Frančišk začel pridigo 9. januarja, na nedeljo Jezusovega krsta pri sveti maši v sikstinski kapeli, med katero je krstil 16 otrok: 7 dečkov in 9 deklic.

Staršem in botrom je sveti oče posebej položil na srce, da bodo otroci pri krstu »prejeli krščansko identiteto in vaša naloga je, da ohranjate to krščansko identiteto«.

»Ti otroci so danes prišli sem z "boso dušo", da bi prejeli Božje opravičenje, Jezusovo moč, moč, da gredo lahko v življenju naprej, da bi prejeli krščansko identiteto. To poteka pravzaprav zelo preprosto. Vaši otroci bodo danes prejeli sveti krst, vi, očetje in botri, pa morate ohranjati to njihovo identiteto. Vaše delo v času vašega življenja je, da ohranite identiteto vaših otrok. Delo za vsak dan je, da jim omogočite rasti z lučjo, ki jo bodo danes prejeli. Današnje sporočilo je, da ohranite krščansko identiteto, ki ste jo danes prinesli, da jo bodo prejeli vaši otroci,« je v pridigi izpostavil sveti oče.  

»Glede obreda, malce dolg je in otroci se morda počutijo nelagodno v tem prostoru, ki ga ne poznajo,« je še dejal papež in nadaljeval: »Prosim vas, oni so središče tega obreda. Poskušajte napraviti, da jim ne bo pretoplo. Odstranite jim stvari, da se bodo čutili doma. In če vpijejo, pustite jih vpiti, saj imajo duha skupnosti, lahko bi rekli "duha orkestra", duha tega, da so skupaj in dovolj je, da eden začne in vsi bodo postali glasbeniki in vse takoj preraste v orkester. Tako, s tem mirom gremo naprej z obredom in ne pozabite: prejeli bodo krščansko identiteto in vaša naloga je, da jo ohranjate.« 


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh