Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek maševal za vatikanske vrtnarje in čistilce

Za vas piše:
M. M. Š. / news.va
Objava: 26. 03. 2013 / 08:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek maševal za vatikanske vrtnarje in čistilce

Sveti oče je daroval sveto mašo v Domu sv. Marte, ki se je je udeležilo tudi tamkajšnje osebje.

Če imamo srce iz kamna, se hitro lahko zgodi, da poberemo resnične kamne in z njimi kamnamo Jezusa v osebi naših bratov in sester, še posebej tistih najšibkejših, je v luči Božje besede, prebrane tistega dne, dejal papež Frančišek minuli konec tedna, ko je daroval sveto mašo v kapeli Doma sv. Marte.

To je bilo preprosto slavje, na katerega je papež povabil vse zaposlene v Vatikanskih vrtovih in pri čistilnem servisu guvernorata Vatikanske države. Zanje je pripravil krajši nagovor, v katerem se je posebej osredotočil na odlomek iz Janezovega evangelija, ki pripoveduje o judih, ki so hoteli kamenjati Jezusa.

Pri bogoslužju so somaševali kardinal Raúl Eduardo Vela Chiriboga, upokojeni nadškof iz Quita v Ekvadorju, nadškof Lorenzo Baldisseri, tajnik kardinalskega kolegija in kongregacije za škofe, msgr. Alfred Xuereb in msgr. Battista Ricca, direktor Doma sv. Marte.

Bogoslužne slovesnosti so se udeležile tudi redovnice iz treh ženskih skupnosti, ki so zaposlene v Vatikanu: sestre usmiljenke, ki delajo v pediatričnem dispanzerju sv. Marte, hčere sv. Srca Jezusovega in Marijinega, ki skrbijo za upokojene apostolske nuncije, ter sestre iz Krakova, ki skrbijo za prostore svetega očeta.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh