Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek moli za uspeh Evharističnega kongresa v Kölnu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 05. 2013 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek moli za uspeh Evharističnega kongresa v Kölnu

Verska prireditev z doslej 25.000 prijavljenimi udeleženci se prične 5. junija; svetemu očetu so prireditelji minuli teden izročili reklamne zavojčke s semeni bio kreše.

Papež Frančišek moli za uspeh Evharističnega kongresa, ki ga med 5. in 9. junijem letos prirejajo v Kölnu. Frančišek se je minuli teden po splošni avdienci na Trgu sv. Petra v Vatikanu sestal z nekaterimi preireditelji, kot je za nemško katoliško agencijo KNA pojasnil tajnik kongresa Robert Kleine, ki je včeraj v Kölnu odprl prijavno središče za veliko katoliško prireditev. Papež je seveda prireditelje kongresa tudi prosil, naj molijo zanj in njegovo službo, je pojasnil Kleine. Tajnik kongresa je svetemu očetu ob srečanju podaril zavojček s semeni bio kreše, s kakršnim sicer prireditelji oglašujejo veliko srečanje, po navdihu svetopisemskega navedka 'Kar človek poseje, to bo tudi požel'.

Evharistični kongres pod geslom 'Gospod, h komu naj gremo?' prireja Nemška škofovska konferenca, gostiteljica pa je kölnska nadškofija. V središču bo evharistija kot osrednji zakrament katoliške Cerkve, torej v podobi kruha in vina češčena navzočnost Kristusa. Na programu so bogoslužja, pogovori o veri, molitvena bdenja, obilo priložnosti za spoved, teološka predavanja, kulturne prireditve in slovesno sklepno bogoslužje na kölnskem stadionu.

Tamkajšnji stolni prošt Norbert Feldhoff in kölnski župan Manfred Wolf sta ob odprtju prijavnega središča simbolično prerezala rdeči trak. Župan je spregovoril o 'eni izmed najopaznejših prireditev v mestu' in izrazil upanje, da se bo na kongresu med verniki razvilo podobno vzdušje kot med udeleženci svetovnega dne mladih, ki so ga pred osmimi leti gostili v prestolnici ob Renu. Prošt Feldhoff pričakuje pozitiven odziv obiskovalcev na svetlobno inštalacijo 'Lux eucharistica', ki bo na ogled v tamkajšnji stolnici vsak večer v času kongresa. Ta ganljivi dogodek z glasbo in petjem naj bi privabil ne le udeležence kongresa, temveč tudi številne druge meščane. Število udeležencev na večer je za omenjeno prireditev omejeno na okoli štiri tisoč.

Vodja projekta Hermann-Josef Johanns je s številom doslej prijavljenih udeležencev zadovoljen, zabeleženih je skoraj 25.000 obiskovalcev. Prireditelji pričakujejo še prijave večjih romarskih skupin iz posameznih nemških škofij.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh