Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek muslimanom: »Bratje smo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 05. 2016 / 07:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek muslimanom: »Bratje smo«

Srečanje z jordanskim Kraljevim inštitutom za medverske študije.

Papež Frančišek je kristjane in muslimane pozval k medsebojnemu približevanju: »Vsi imamo skupnega Očeta. Bratje smo«, je sveti oče dejal med včerajšnjim srečanjem z udeleženci četrtega kolokvija z jordanskim Kraljevim inštitutom za medverske študije (Royal Institute for Interfaith Studies) iz Amana, ustanovo, ki se ukvarja z medverskimi vprašanji. Dialog med verskimi skupnostmi je imenoval »gradnjo« v času, ko sta v številnih predelih sveta na dnevnem redu vojna in uničenje.



Inštitut je oktobra 2007 dal pobudo za poziv k »Skupni besedi«, s katerim je 138 islamskih učenjakov krščanske Cerkve povabilo k dialogu. Člani izobraževalne in raziskovalne ustanove s sedežem v Amanu, ki jo je leta 1994 ustanovil jordanski princ Hassan bin Talal, so se v Rimu zbrali na zasedanju s predstavniki Papeškega sveta za medverski dialog, papež Frančišek pa se je z njimi srečal pred včerajšnjo splošno avdienco.

Dialog pomeni, »priti z besedo na dan in prisluhniti besedi bližnjega«, je dejal papež. To je »prva etapa poti: po srečanju besed se srečajo tudi srca in prične se dialog prijateljstva, ki se zaključi s stiskom roke«, je prepričan sveti oče. »To zmore vsak otrok. Zakaj tega ne storimo tudi sami?«

Vir: Kathpress
Foto: VR / Facebook

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh