Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek na kongres v Kazahstan?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 04. 2022 / 13:05
Oznake: Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2022 / 13:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek na kongres v Kazahstan?
Papež želi v Kazahstan. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek na kongres v Kazahstan?

Papež Frančišek želi v septembru obiskati Kazahstan, kjer se bo odvijal svetovni medverski kongres. Papež je namero o obisku izrazil na videokonferenci s kazahstanskim predsednikom Kasim-Jomartom Tokajevim.

V glavnem mestu Kazahstanu Nur-Sultanu bo septembra potekal 7. medverski kongres voditeljev svetovnih in tradicionalnih religij, ki se ga želi po navedbah tiskovne službe Svetega sedeža udeležiti tudi papež Frančišek.

O družbeno-duhovnem razvoju po pandemiji

Septembrski medverski kongres v Nur-Sultanu bo osredotočen na temo »Vloga voditeljev svetovnih in tradicionalnih veroizpovedi v družbeno-duhovnem razvoju človeštva po pandemiji«, navaja Vatican News. Papež je o možnem potovanju spregovoril med video pogovorom v živo, ki ga je imel v ponedeljek s kazahstanskim predsednikom Kasim-Jomartom Tokajevim.

Prvi kongres leta 2003

Prvi kongres svetovnih in tradicionalnih religij je bil v mestu leta 2003 po vzoru »dneva molitve za mir«, ki ga je januarja 2002 v Assisiju v Italiji sklical papež sv. Janez Pavel II., da bi potrdil in utrdil pozitiven prispevek verske prakse dialoga in harmonije med ljudmi in narodi po napetostih, ki so nastale po napadih 11. septembra 2001 v New Yorku.


 

Nalaganje
Nazaj na vrh