Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek na poti v Rio

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2013 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek na poti v Rio

Papež Frančišek na poti v Rio

Sveti oče želi mlade v Riu opogumiti in spodbuditi, naj bodo 'pričevalci upanja in graditelji miru'.

Papež Frančišek se je danes iz Rima odpravil na dvanajsturno pot proti Riu de Janeiru, kjer se bo udeležil 28. svetovnega dne mladih. Sveti oče je v skladu s svojo skromnostjo sam odnesel svojo prtljago na letalo. V Riu bo preživel vse dni svojega obiska v Braziliji razen srede, ko bo obiskal Marijino romarsko središče v Aparecidi.

Papež je z rimskega letališča poletel okoli 9. ure, kot poročanje francoske tiskovne agencije AFP povzemajo pri STA. Na socialnem omrežju Twitter je ob tem zapisal: »Čez nekaj ur bom v Braziliji in moje srce je že polno veselja, saj bom kmalu z vami na praznovanju 28. svetovnega dneva mladih«.

Papež naj bi v Brazilijo prispel okoli 17. ure po krajevnem času (okoli 22. ure po srednjeevropskem) in se v guvernerski palači srečal z brazilsko predsednico Dilmo Rousseff. Ob odhodu z rimskega letališča se je od papeža poslovil tudi predsednik italijanske vlade Enrico Letta.

Na letalu poleg svetega očeta v Brazilijo potuje tudi 68 časnikarjev. Za razliko od prejšnjih papežev Frančišek med letom ne bo pripravil tiskovne konference, se bo pa sprehodil po ekonomskem razredu letala, da bo predstavnike medijev pobliže spoznal.

Kmalu po vzletu letala je Vatikan objavil vsebino papeževega telegrama italijanskemu predsedniku Giorgiu Napolitanu, v katerem sveti oče vsem Italijanom želi 'sproščenosti in zaupanja v prihodnost' ter v zapisanem poudarja, kako v Rio potuje z namenom, da bi opogumil in spodbudil mlade, 'naj bodo pričevalci upanja in graditelji miru'.


Vir: news.va / STA / Kathpress

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh