Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek: »Naj v nas odmeva ljubezen do Boga in bližnjega«

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 31. 10. 2021 / 12:56
Oznake: Molitev, Papež, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.10.2021 / 13:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek: »Naj v nas odmeva ljubezen do Boga in bližnjega«
Papež Frančišek danes o ljubezni do Boga in bližnjega. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek: »Naj v nas odmeva ljubezen do Boga in bližnjega«

Sveti oče je vernike v današnji katehezi na Trgu sv. Petra pozval, naj ponovijo Jezusove besede in si resnično prizadevajo »ljubiti Boga z vsem srcem, z vso dušo, z vsem mišljenjem in z vso močjo in svojega bližnjega kakor samega sebe«.

Papež Frančišek se je po poročanju portala Vatican News pred tradicionalno opoldansko molitvijo v katehezi osredotočil na današnji evangelij, v katerem eden od pismoukov Jezusa vpraša, katera zapoved je prva. Jezus mu je odgovoril s svetopisemskim navedkom, da je prva zapoved ljubiti Boga, druga pa ljubiti bližnjega kakor samega sebe.

Božjo besedo je treba »prežvekovati«

Papež Frančišek je dejal, da v meniškem izročilu obstaja izraz, da je treba Božjo besedo »prežvekovati« in jo premišljevati v vseh vidikih življenja ali kot pravi Jezus, »z vsem srcem, z vso dušo, z vsem mišljenjem in vso močjo.« Papež je poudaril, da »mora odmevati v nas in odsevati, da Gospod prebiva v srcu«.

»Navdušujte se za evangelij«

Papež Frančišek je poudaril, da Gospod išče poslušna srca, ki sprejemajo njegovo Besedo in omogočajo notranje spreobrnjenje. Ob tem spodbuja, naj imamo evangelij vedno v roki, »da ga beremo in ponovno beremo ter se zanj navdušujemo.« Sveti Duh poskrbi, da v nas vzklije seme Besede. Vsak od nas lahko odraža edinstven izraz ene Besede ljubezni, ki nam jo daje Bog, je dejal.

Božja beseda mora odmevati v nas in odsevati, da Gospod prebiva v srcu. (papež Frančišek)

Kako močno ta beseda odmeva v nas?

Na koncu je papež Frančišek pozval, da ponovimo Jezusove besede in jih pustimo zaživeti v nas: »Da ljubimo Boga z vsem srcem, z vso dušo, z vsem mišljenje in z vso svojo močjo in svojega bližnjega kakor samega sebe.« Vsak dan bi se morali vprašati, koliko je ta zapoved prisotna in odmeva v nas, da bi se vedno zavedali svoje ljubezni do Gospoda in bili dobri do tistih, ki jih srečamo na naši poti.




Nalaganje
Nazaj na vrh