Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek navija za boljši svet

Objava: 29. 04. 2013 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek navija za boljši svet

Svetega očeta je obiskal kapetan milanskega nogometnega kluba Inter, Argentinec Javier Zanetti, s svojo družino.

Svetega očeta je minuli četrtek s svojo družino obiskal kapetan milanskega nogometnega kluba Inter, Argentinec Javier Zanetti. Na vprašanje, ali papež Frančišek sedaj po novem navija za Inter, je kapetan Zanetti odgovoril, da papež »navija za boljši svet. In verjame, da lahko vsakdo izmed nas, tudi preko športa, pripomore k njegovi izgradnji«, so besede argentinskega nogometaša povzeli pri Radiu Vatikan.

Kot je znano, je papež Frančišek strasten ljubitelj nogometa. Ko je bil še otrok, je skupaj s svojim očetom obiskoval nogometne tekme in navijal za moštvo iz Buenos Airesa, San Lorenzo de Almagro. Zanetti pripoveduje, da je svetemu očetu prenesel tudi pozdrave od Ivána Córdoba, nogometaša moštva Inter, ki je od leta 1998 do 2000 igral za papežev domači klub San Lorenzo de Almagro.

Kapetan nogometnega kluba Inter pa se s papežem ni samo pogovarjal o nogometu. Zanetti je svetemu očetu predstavil tudi pobude, ki jih moštvo Inter pripravlja za argentinske otroke pri fundaciji PUPI. Omenjeno fundacijo je Zanetti skupaj s svojo ženo Paulo ustanovil leta 2001. PUPI so v argentinkem jeziku kratice za »Za celostne začetnike«, »Pupi« pa je tudi vzdevek kapetana Zanettija, ki ga je pridobil zaradi svoje pomoči tisočerim materialno in psihološko prikrajšanim otrokom, mladeničem, materam in očetom. Sedež fundacije je v mestu Lanús južno od Buenos Airesa, ustanova pa spodbuja različne pobude na področju zdravstva, prehranjevanja, izobrazbe in socialne pravičnosti, torej na področjih, ki so svetemu očetu zelo pri srcu. Papež Frančišek je občudoval krščansko pričevanje nogometaša in izkazal posebno zanimanje za njegovo delo. Zanetti je po obisku dejal, kako je sveti oče poudaril, »da je možno izboljšati svet, še posebej, ko se združijo moči. Ni preprosto, ampak to je mogoče storiti.«

Kapetan milanskega kluba Inter, Javier Zanetti, je v prisrčnem vzdušju skupaj s svojo ženo in z njunimi tremi otroki s papežem Frančiškom preživel približno eno uro. Zanetti je po obisku dejal: »Zelo sem zadovoljen, da so se mi izpolnile sanje. Počutim se počaščenega, da je papež moj sodržavljan. Iz prve roke sem sedaj izkusil, da je Bergoglio zelo odprta, ponižna in preprosta oseba. Zanetti je še dodal, da ga je najbolj pretreslo papeževo zaupanje v boljši svet, kar daje njemu samemu, njegovi družini in fundaciji PUPI še večji zagon za naprej.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh