Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek podprl pobudo »40 dni za Življenje«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 05. 2014 / 07:00
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek podprl pobudo »40 dni za Življenje«

Papež Frančišek podprl pobudo »40 dni za Življenje«

»Papež izjemno ceni predano delo molitvenih skupin v podporo življenju.«

Papež Frančišek je izrazil javno podporo delovanju ekumenske molitvene pobude »40 dni za Življenje«. V pismu, poslanem z vatikanskega državnega tajništva, je zapisano, kako »papež izjemno ceni predano delo molitvenih skupin«, ki ljudi vabijo k molitvi pred klinikami, kjer opravljajo splave, »s čimer spodbujajo spoštovanje življenja vseh nerojenih otrok«.

»Sveti oče zagotavlja svojo molitveno podporo vam, vašim kolegom in vsem tistim, katerih molitev, post in žrtve rešujejo številna življenja in izkazujejo slavo Gospodu«, je še zapisano v pismu. Pobudniki ene najuspešnejših kampanj v podporo življenju na svetu so bili navdušeni ob prejemu pisma s spodbudnimi papeževimi besedami. Robert Colquhoun, direktor londonske podružnice pobude »40 dni za Življenje«, je v pogovoru za spletni portal LifeSiteNews povedal, da so pismo spodbude prejeli tudi od kardinala Renata Martina, upokojenega vatikanskega odposlanca pri Združenih narodih. Kardinal je kot častni predsednik inštituta Dignitatis Humanae zapisal, da z veseljem podpira pobudo »40 dni za Življenje«, saj ta po njegovih besedah »ogromno prispeva k pričevanju o pomenu slehernega človeškega življenja«.

Kot je pojasnil Robert Colquhoun, je izkazana podpora molitveni pobudi resnično dobrodošla, saj so »nekateri prostovoljci med miroljubnimi in zvestim pričevanjem za življenje deležni ostrega pregona«. Poleg tega si organizacija ravno v tem času prizadeva, da bi svoje delovanje čim bolj razširila po evropskih državah. Obe pismi podpore po Colquhounovih besedah potrjujeta, da »laiki lahko igrajo pomembno vlogo pri evangelizaciji, in da posamezni kristjani lahko odločilno vplivajo na oblikovanje kulture življenja v svojih občestvih s pomočjo preverjenega sistema, ki lahko rešuje življenja pred splavom«.

Pobuda »40 dni za Življenje« je dejavna v Združenih državah Amerike, kjer jo goreče spodbuja 35 ameriških škofov, gibanje pa se opazno širi tudi v Veliki Britaniji, kjer je deležno podpore s strani tamkajšnjih škofov. Dejavnosti pobude se je v zadnjem času udeležilo okoli 100.000 posameznikov iz 3.600 cerkva, tako katoliških kot nekatoliških, na 253 prizoriščih v desetih različnih državah.

Pobudi so se pridružili tudi na sosednjem Hrvaškem, med 5. marcem in 13. aprilom letos pa se je v Zagrebu v molitvi zvrstilo kar preko 1.400 posameznikov. Po navedbah članov organizacije »40 dni za Življenje« Hrvaška ostaja del te ekumenske molitvene pobude, naslednjo kampanjo pa prirejajo med 24. septembrom in 2. novembrom, ko bodo z molitvijo, bdenjem in s postom pred bolnišnicami, kjer izvajajo splave, spodbujali odločitev Za Življenje. Jeseni se bodo Zagrebu pridružila še nekatera druga hrvaška mesta, med njimi Osijek, Vinkovci, Zadar in Split. K sodelovanju seveda vabijo nove podpornike molitvene pobude.

Po besedah britanskih podpornikov pobude so z molitveno podporo v zadnjem letu uspeli rešiti 728 otrok, potem ko so matere v pogovoru prepričali, naj ne opravijo načrtovanega splava. Trinajst zaposlenih na klinikah za opravljanje splavov je zapustilo svoja delovna mesta, v Združenih državah Amerike pa so osem klinik zaprli.

Od začetka kampanje leta 2004 pobudniki ocenjujejo, da so z molitveno podporo in pogovori pred splavom rešili 8.973 otrok, svojemu delu na kliniki se je odpovedal 101 zaposleni, zaprtih je bilo 50 klinik za opravljanje splavov.

Vir: LifeSiteNews.com / hrvaška pobuda »40 dni za Življenje«
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh