Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek povabljen v Milano na Expo 2015

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 01. 2014 / 09:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek povabljen v Milano na Expo 2015

Papež Frančišek povabljen v Milano na Expo 2015

Kardinal Scola je svetega očeta povabil na svetovno razstavo z naslovom »Nahranimo planet, energija za življenje«.

Milanski kardinal Angelo Scola je papeža povabil na svetovno razstavo Expo 2015 v severnoitalijansko metropolo. Sveti oče je minuli konec tedna v avdienco sprejel delegacijo Expa 2015 pod vodstvom predsednice Diane Bracco in kardinala Scole, gostje pa so papežu predstavili razstavo z naslovom »Nahranimo planet, energija za življenje«. Frančišek je povabilu »z zanimanjem prisluhnil«, so po navedbah italijanskih medijev po zaključku avdience pojasnili obiskovalci, ki so papežu predstavili pomen svetovne razstave.

Srečanja se je udeležil tudi predsednik Papeškega sveta za kulturo, kardinal Gianfranco Ravasi, na čigar pobudo je Vatikan na zadnjem beneškem bienalu prvič sodeloval z lastnim pavilijonom.


Expo 2015 prirejajo v Milanu med 1. majem in 31. oktobrom prihodnje leto. Doslej je po navedbah prirediteljev svoje sodelovanje na znameniti razstavi napovedalo 141 držav, na svojem razstavnem pavilijonu pa bo svoj pogled na vprašanje prehrane predstavljal tudi Sveti sedež, v sodelovanju z Italijansko škofovsko konferenco in Milansko nadškofijo.

Kardinal Scola je v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da Expo 2015 v ospredje postavlja pomembne teme svetovnega merila ter povezuje znanstveno, tehnično, kulturno, socialno in versko področje. Izpostavljena bodo vprašanja revščine in lakote, odnosov med narodi, odnosov med bogatimi in revnimi državami, vloge denarja pri prehrambni proizvodnji, načina ravnanja s prehrambnimi izdelki, smisla umetnostne razsežnosti hrane, gostinstva ipd.

Milanski nadškof je še izrazil upanje, da se razstavljavci ne bodo preveč osredotočili na materialni del problema, kajti čeprav je potrebno misliti na telo, je to dejansko znamenje in izraz celovitosti osebe in torej njenega duha. Iz tega vidika je vloga Svetega sedeža na razstavi pomembna, saj je lažje pristopiti h gospodarskemu vidiku, če se temi približamo na integralen način.

Vir: Kathpress / RV

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh