Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek prispel na Ciper [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 12. 2021 / 16:22
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2021 / 16:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek prispel na Ciper [VIDEO]
Papež je tokrat prvič letel z novo italijansko letalsko družbo ITA FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek prispel na Ciper [VIDEO]

Letalo s papežem Frančiškom na krovu je danes okoli 15. ure po krajevnem času po približno treh urah leta prispelo na mednarodno ciprsko letališče v Larnaki, kjer so visokega gosta uradno sprejeli tamkajšnji predstavniki verskega in političnega življenja.


Pred odhodom iz Rima srečanje z begunci in postanek v svetišču sv. Marije Angelske

Pred odhodom na svoje 35. apostolsko potovanje se je papež v Domu sv. Marte srečal s svojim »socialnim delavcem« kardinalom Krajewskim in skupino dvanajstih beguncev, ki zdaj bivajo v Italiji, prihajajo pa iz Sirije, Konga, Somalije in Afganistana. V Italijo so prišli prek begunskega centra na grškem otoku Lesbos, ki ga bo Frančišek obiskal tudi tokrat, ob prihodu v Italijo pa jih je sprejela skupnost sv. Egidija. Nekateri med njimi so prispeli s papeževim letom leta 2016. Papež naj bi tudi s tokratnega potovanja v Italijo pripeljal skupino beguncev iz begunskega taborišča.


Pred prihodom na rimsko letališče se je sveti oče ustavil še v župniji sv. Marije Angelske, kjer je molil pred podobo Loretske Matere Božje, nato pa se je tam srečal še s skupino beguncev, ki so jih gostoljubno sprejeli v omenjeni župniji.

Na rimskem letališču Fiumicino se je tokrat prvič vkrcal na letalo nove italijanske letalske družbe ITA.

Pri Mariji Angelski FOTO: Vatican Media

Papežev pozdrav časnikarjev med letom proti Cipru

Med letom proti Cipru je papež kot običajno nagovoril časnikarje, ki ga spremljajo na apostolskem potovanju na Ciper in v Grčijo, in poslal telegram italijanskemu predsedniku Mattarelli.

77 časnikarjem je najprej izrekel dobrodošlico vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni, nato pa je zbrane pozdravil še sveti oče. Zahvalil se jim je za družbo in napovedal »lepo potovanje«, obenem pa razkril, da se bodo v tem času »dotaknili tudi ran«.

Pozdrav časnikarjev med letom FOTO: Vatican Media

Že sinoči tudi tradicionalni obisk pri Mariji Snežni

Papež je že sinoči, prav tako tradicionalno, obiskal tudi baziliko sv. Marije Velike, kjer je molil pred podobo Marije Rešiteljice rimskega ljudstva in ji izročil tudi tokratno apostolsko potovanje.

Pri Mariji Snežni FOTO: Vatican Media


Nalaganje
Nazaj na vrh