Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev prvi apostolski obisk z novo letalsko družbo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 11. 2021 / 09:56
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 10:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev prvi apostolski obisk z novo letalsko družbo
Papeži so od leta 1964 na apostolska potovanja leteli z italijansko letalsko družbo Alitalia FOTO: Vatican Media

Papežev prvi apostolski obisk z novo letalsko družbo

Ko bo papež Frančišek 2. decembra iz Rima poletel proti Cipru, se bo začelo novo obdobje: voditelj vesoljne Katoliške cerkve bo prvič potoval z novo italijansko letalsko družbo ITA.

Ta je naslednica letalske družbe Alitalia, ki je bila po nekaj desetletjih finančnih težav navkljub milijardnim subvencijam italijanske vlade prisiljena zapreti svoja vrata, poroča avstrijski Kathpress. Papež bo z novim prevoznikom obiskal Ciper in Grčijo.

Letalo Airbus 320 je prvi let v imenu novega lastnika, letalska družbe ITA, opravilo 15. oktobra.

Potovanje uglednega potnika nova letalska družba »Italia Trasporto Aereo S.p.A.« izkorišča tudi za oglaševanje: »Born in 2021« je z zelenimi, belimi in rdečimi črkami napisano na trupu letala Airbus 320, ki je prvi let v imenu novega lastnika opravilo 15. oktobra.

Papeža bo 2. decembra na krovu omenjenega letala malo pred enajsto uro sprejel generalni direktor nove letalske družbe Alfredo Altavilla, kot so sporočili z njenega sedeža. Devetčlansko posadko na letu iz Rima v Larnako, tri pilote in šest spremljevalcev, bo vodil kapitan Riccardo Privitera. Vodja letalskega prometa pri družbi ITA ima doslej skupno 18.000 ur letalskih izkušenj.

Vodja letalskega prometa pri družbi ITA, kapitan Riccardo Privitera, ima doslej skupno 18.000 ur letalskih izkušenj.

Papež Frančišek je sredi letošnjega septembra v Budimpešto in na Slovaško še zadnjič potoval z letalom Alitalie, s čimer se je zaključilo 57-letno sodelovanje omenjene letalske družbe s papeži. To se je začelo 4. januarja 1964, ko je letalo Alitalie, DC8, nad oblake prvič poneslo rimskega škofa: Pavel VI. je odpotoval v Jordanijo in Izrael. Podjetje Alitalia je bilo sicer ustanovljeno leta 1946.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh