Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek prispel v Kongo [FOTO, VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 31. 01. 2023 / 15:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2023 / 17:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek prispel v Kongo [FOTO, VIDEO]
Prebivalci Konga so navdušeno sprejeli voditelja vesoljne Cerkve, FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek prispel v Kongo [FOTO, VIDEO]

Papež Frančišek je prispel v demokratično republiko Kongo in tako tudi uradno začel svoje 40. apostolsko potovanje: njegov peti obisk afriške celine je posvečen miru in spravi.

Papeževo letalo italijanske letalske družbe ITA-Airways je na mednarodnem letališču Ndjili, ki je od Kinšase oddaljeno okoli 25 kilometrov, pristalo malo pred predvideno 15. uro. Kot poroča Radio Vatikan, so svetega očeta ob prihodu pozdravljale zastave belo rumenih vatikanskih in modro rdečih kongovskih barv. Po izkrcanju z letala sta težko pričakovanega gosta sprejela deček in deklica z velikim šopkom rož, pozdravni slovesnosti na letališču pa je sledil slovesen sprejem predsednika Demokratične republike Kongo Felixa Tshisekedija v predsedniški palači.


Papežev pozdrav časnikarjev med letom v Kinšaso

Papež Frančišek je med letom z rimskega letališča Fiumicino proti Kinšasi pozdravil časnikarje, ki ga spremljajo med tokratnim potovanjem v Afriko: med okoli 75 časnikarji iz 12 držav sta tudi dva Afričana. Frančišek se je zbranim zahvalil za spremstvo na potovanju, na katerega je čakal skoraj leto dni. Povedal je, da si je želel obiskati tudi Gomo, vendar zaradi vojne to trenutno ni mogoče.

Pozdrav časnikarjev na krovu letala. FOTO: Vatican Media

Papež je doslej med poleti v tujino na krovu letala osebno pozdravil vsakega časnikarja na njegovem sedežu, ker pa tokrat tega zaradi težav s kolenom ni mogel storiti, je izbral enega prednjih sedežev in tam sprejel vsakega izmed časnikarjev.

Ko je letalo letelo nad Saharo, je papež vse navzoče spodbudil, naj v tišini pomislijo ali pa molijo »za vse ljudi, ki so v iskanju blaginje ali svobode poskušali prečkati puščavo in niso uspeli«. Veliko je namreč trpečih, ki po prečkanju puščave pridejo v Sredozemlje, tam pa so zaprti v koncentracijskih taboriščih in še naprej trpijo.

Nalaganje
Nazaj na vrh