Zapri
Iskanje

Papež ubogal zdravnike, v DR Kongo in Južni Sudan bo šel pozneje

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 06. 2022 / 15:27
Oznake: Papež, Svet, Vatikan, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2022 / 15:34
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež ubogal zdravnike, v DR Kongo in Južni Sudan bo šel pozneje

Papež ubogal zdravnike, v DR Kongo in Južni Sudan bo šel pozneje
Papež Frančišek že več kot mesec dni uporablja invalidski voziček. FOTO: Vatican Media
Tiskovni urad Svetega sedeža je danes javnost obvestil o prestavitvi apostolskega potovanja papeža Frančiška v DR Kongo in Južni Sudan, predvidenega za začetek letošnjega julija.

Sveti oče Frančišek, ki ima že nekaj časa nenehne težave s kolenom, je upošteval nasvete zdravnikov in potovanje v Afriko, med katerim bi se ustavil v Kinšasi in Gomi v DR Kongo ter v Džubi v Južnem Sudanu, prestavil na poznejši datum, ki pa še ni določen. To je danes potrdil tudi tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni.

Po nasvetu zdravnikov in da ne bi ogrozil rezultatov terapije

»Po nasvetu zdravnikov in da ne bi ogrozil rezultatov terapije, ki jo opravlja zaradi težav s kolenom, je bil Frančišek prisiljen z obžalovanjem preložiti svoje apostolsko potovanje v Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan, načrtovano od 2. do 7. julija letos, na datum, ki bo določen pozneje,« je pojasnil Matteo Bruni.

Po nasvetu zdravnikov in da ne bi ogrozil rezultatov terapije, ki jo opravlja zaradi težav s kolenom, je bil Frančišek prisiljen z obžalovanjem preložiti svoje apostolsko potovanje v Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan, načrtovano od 2. do 7. julija letos, na datum, ki bo določen pozneje. (Matteo Bruni)

Že mesec dni na invalidskem vozičku

Papež Frančišek zaradi težav z mobilnostjo, oteženo hojo in nezmožnostjo daljšega stanja že več kot mesec dni – od 5. maja, ko se je srečal s predstavnicami skupščine redovnih predstojnic – uporablja invalidski voziček. Kot je znano, sveti oče zavrača operativni poseg na kolenu, menda zlasti zaradi njegove reakcije na anestezijo.

Kaj bo s papeževim obiskom Kanade?

Zaključne priprave na potovanje v obe afriški državi so se sicer začele ravno ta teden, ko je Vatikan objavil imena akreditiranih novinarjev, ki bodo s svetim očetom v letalu. Kaj preložitev Frančiškovega potovanja v Afriko pomeni za njegov načrtovan obisk Kanade ob koncu prihodnjega meseca (od 24. do 29. julija), pa še ni znano, zaenkrat spremembe niso predvidene.

Že maja dvomi o obisku Afrike

Že maja pa so se zaradi papeževih zdravstvenih težav in omejene mobilnosti v medijih nekajkrat pojavili dvomi o njegovem obisku Afrike. Nadškof Kinšase, kardinal Fridolin Ambongo Besungu, je tedaj še enkrat zatrdil, da Frančišek zagotovo pride v Kongo, zagotovil pa, da bodo Frančiškove težave skupaj z državnimi oblastmi upoštevali pri organizaciji dogodka.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh