Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek: prvi tvit in prispevek o umivanju nog zdravljenih odvisnikov

Za vas piše:
D. O.
Objava: 18. 03. 2013 / 11:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek: prvi tvit in prispevek o umivanju nog zdravljenih odvisnikov

Papež Frančišek, ki mu že kot kardinalu Facebook in Twitter nista bila tuja, je včeraj »čivknil« svoj prvi tvit kot papež. Sledilec je na to objavil zanimiv prispevek iz revnega predela Buenos Airesa, kjer je lani kardinal Bergoglio daroval mašo in umil noge zdravljenim odvisnikom.

Papež Frančišek, ki mu že kot kardinalu Facebook in Twitter nista bila tuja, je včeraj na »čivknil« svoj prvi tvit kot papež. Sledilec je na to objavil zanimiv prispevek iz revnega predela Buenos Airesa, kjer je lani kardinal Bergoglio daroval mašo in umil noge zdravljenim odvisnikom.

Papež Frančišek je včeraj na Twitterju zapisal:
»Dragi prijatelji, iz vsega srca se vam zahvaljujem in vas prosim, da nadaljujete z molitvijo zame. Papež Frančišek«

Eden od sledilcev papežu Frančišku je ob tem objavil povezavo na prispevek, v katerem je posnet njegov obisk revnega predela Buenos Airesa.

»Raje ne hodite v ta del mesta!«

Lokalni nasvet, ki ga dobi turist, ki pride v ta predel mesta (t. i. villas), je: »Ne hodi!« Znan je tudi tudi po visoki stopnji kriminala in predstavlja nevarnost za vsakogar. »Villa 1114 je ena od bolj razvpitih. Njenih 50 tisoč prebivalcev ima malo upanja, da jim bo uspelo pobegniti v boljše življenje,« je v prispevku zapisala novinarka britanskega portala Sky News. Razvpita je celo tako zelo, da za prebivalce pomeni stigmo – če na razgovoru za službo povejo, kje živijo, nimajo možnosti za zaposlitev. Tako so droge za mnoge iz tega predela mesta edini pobeg iz krute realnosti.

Duhovnik Gustav Carrara je zato v tem delu mesta želel ustanoviti center za odvisnike. Za pomoč se je obrnil na prijatelja. V desetih dneh je dobil stavbo na robu Ville, ki danes predstavlja življenje za tiste, ki se čutijo pozabljene in prezrte. Ta prijatelj je prejšnji teden postal papež Frančišek.

Bergoglio umil noge zdravljenim odvisnikom

Pred enim letom je kardinal Bergoglio obiskal zavetišče, kjer je daroval mašo ter umil in poljubil stopala odvisnikom, ki so se zdravili v centru. Krstil je tudi njihove otroke, med njimi danes dveletnega dečka, katerega mati je povedala: »Blagoslovil ga je – odprl in razsvetlil je življenje mojega sina. Dejstvo, da je prišel sem, da bi umil noge nekomu, kot sem jaz, kaže ponižnost. Bilo je tako, kot bi bil eden izmed nas. Ni veliko ljudi, ki bi storili kaj podobnega.«

Kot je povedal oče Carrara, so taka dejanja od nekoga z vrha Cerkve redka, a kdor je poznal kardinala Begoglia, ni bilo to zanj nič nenavadnega. Novinarka zaključi, da Bergoglijevo imenovanje za papeža sicer ne bo spremenilo dejstva, da se ti ljudje še vedno soočajo s težko prihodnostjo, a to, da imajo močan nov globalni glas, ki jamči za take, kot je bil deček, ki ga je krstil Bergoglio, zagotovo ponuja nekaj upanja.


Foto: http://news.sky.com

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh