Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ima na Twitterju že več kot dva milijona obiskovalcev

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 19. 12. 2012 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ima na Twitterju že več kot dva milijona obiskovalcev

Današnja sreda je za Benedikta XVI. ponovno 'dan za tweetanje'.

Papež Benedikt XVI. je dva tedna po odprtju svojega Twitter računa že presegel število dveh milijonov obiskovalcev. Število uporabnikov omrežja za kratka sporočila, na katerem Benedikt XVI. na naslovu @Pontifex lahko pošilja sporočila v osmih različnih jezikih, je bilo minuli ponedeljek ob 16. uri in petnajst minut 2.018.154. Kot je bilo objavljeno, bo Benedikt XVI. svoje tweete pošiljal ob sredah po zaključeni splošni avdienci.

Največji del obiskovalcev papeževega Twitter računa z 1.207.924 prihaja iz angleško govorečega prostora. S 449.837 oz. 193.959 uporabniki sledita španska in italijanska različica. Nemško govorečih obiskovalcev je 37.962, najmanjšo skupino pa trenutno predstavljajo uporabniki iz arabsko govorečega območja – teh je zabeleženih 14.371.

Benedikt XVI. je svoj Twitter račun @Pontifex, ki je bil odprt 3. decembra letos, uradno pričel uporabljati pred tednom dni. Njegovo prvo sporočilo je bilo: “Dragi prijatelji! Z veseljem se povezujem z vami tudi preko Twitterja. Hvala za prijazen odziv. Iz srca vas blagoslavljam.” Kmalu po 'premieri' je papež istega dne 'začivkal' še dvakrat. Naslednje sporočilo svetega očeta na Twitterju lahko pričakujemo po današnji splošni avdienci.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh