Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež imenoval kardinala Bertoneja za svojega odposlanca na evharističnem kongresu v Sloveniji

Objava: 12. 04. 2010 / 07:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež imenoval kardinala Bertoneja za svojega odposlanca na evharističnem kongresu v Sloveniji

Slovenska Cerkev želi s kongresom poživiti versko življenje med slovenskim narodom in sveto mašo ponovno postaviti v središče krščanskega verovanja

Papež Benedikt XVI. je v soboto imenoval vatikanskega državnega tajnika kardinala Tarcisia Bertoneja za svojega odposlanca na evharističnem kongresu v Sloveniji, so poročali pri vatikanskem radiu.

Slovenski evharistični kongres bo potekal 13. junija v Celju pod geslom ‘Evharistija – Božji dar za življenje’. Slovenska Cerkev želi s kongresom poživiti versko življenje med slovenskim narodom in sveto mašo ponovno postaviti v središče krščanskega verovanja.

Namen Slovenskega evharističnega kongresa skupaj s pripravo je odkriti Kristusovo središčno mesto v osebnem in občestvenem življenju. Kot je zapisal papež Janez Pavel II., mora biti vsako prizadevanje za svetost, vsaka dejavnost usmerjena na uresničevanje poslanstva Cerkve, vsako izvajanje pastoralnih načrtov mora črpati potrebno moč iz evharistične skrivnosti in biti naravnano nanjo kot na svoj vrhunec. Evharistična skrivnost je namreč vir in vrhunec krščanskega življenja.

Na fotografiji: kardinal Tarcisio Bertone

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh