Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in krajevne Cerkve molijo za uspeh sinode

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 12. 2013 / 07:41
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež in krajevne Cerkve molijo za uspeh sinode

Papež in krajevne Cerkve molijo za uspeh sinode

29. decembra, na praznik Svete Družine, bo Frančišek med molitvijo angelovega češčenja zmolil tudi molitev za družine, ki jo je sestavil sam.

Ob pripravah na škofovsko sinodo o pastorali družin jeseni 2014 je papež Frančišek v ta namen sklical tudi posebno molitveno pobudo. Kot je ob koncu tedna poročal Radio Vatikan, so s pobudo pričeli včeraj s posebnim bogoslužjem, ki ga je v cerkvi Svete Družine v Barceloni obhajal nadškof Vincenzo Paglia. Nadškof Paglia je predsednik Papeškega sveta za pastoralo družin. 29. decembra, na praznik Svete Družine, bo Frančišek med molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu zmolil tudi molitev za družine, ki jo je sestavil sam.

Istega dne bodo med bogoslužjem v cerkvi Marijinega oznanjenja v Nazaretu, ki ga bo obhajal glavni tajnik vesoljne škofovske sinode, nadškof Lorenzo Baldisseri, molili za uspeh škofovskega zasedanja, prav tako pa tudi v italijanskem romarskem središču Loreto.Bogoslužji v Nazaretu in Loretu bodo po navedbah Radia Vatikan preko velikih zaslonov v živo prenašali tudi na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Papež Frančišek je izredno škofovsko sinodo o pastorali družin sklical med 5. in 14. oktobrom 2014.


Vir: Kathpress

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Samo ljubezen ustvarja
Duhovna rast
17,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh