Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež išče stik s svojo ‘napadalko’

Objava: 05. 01. 2010 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež išče stik s svojo ‘napadalko’

Z mlado žensko se želi osebno pogovoriti

Papež Benedikt XVI. je preko svojega osebnega tajnika navezal stik s svojo ‘napadalko’. Kot so poročali z vatikanskega tiskovnega urada, je Georg Gänswein obiskal 25-letno žensko, ki je na prvi sveti večer pred začetkom polnočne maše v baziliki sv. Petra papeža podrla na tla, ter se pozanimal o njenem zdravstvenem stanju. Italijanska Švicarka, ki trpi za psihičnimi težavami, je trenutno na zdravljenju na eni izmed klinik v okolici Rima. Papežev tajnik naj bi, kot so poročali pri italijanskem dnevniku ‘Il Giornale’, bolnici zagotovil, da je sveti oče prepričan o njenih ‘dobrih namenih’ in da ji storjeno dejanje odpušča.

V italijanskem dnevniku ‘Corriere della Sera’ so se pojavila celo ugibanja, da bo sveti oče Švicarko sprejel v zasebno avdienco, saj je izrazil željo, da bi se z njo osebno pogovoril. Na kliniki v Subiacu, kjer žensko trenutno obravnavajo, pa so zanikali govorice, da je bolnica zaprta na izoliranem oddelku. Kot je pojasnil glavni zdravnik, je 25-letnica na oddelku z vsemi ostalimi pacienti.

Vatikanska državna uprava medtem nadaljuje s poizvedbami in želi preiskavo ‘izpeljati do konca’, so sporočili iz Vatikana. Kmalu po dogodku je predsednik vatikanskega sodišča, Giuseppe Dalla Torre, v pogovoru za časopis dejal, da glede na stopnjo neprištevnosti mlade ženske v Vatikanu najverjetneje ne bodo vložili kazenske ovadbe.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh