Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež izpostavil pomen družine v koronaepidemiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 06. 2021 / 10:33
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2021 / 16:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež izpostavil pomen družine v koronaepidemiji

Papež izpostavil pomen družine v koronaepidemiji

Video sporočilo forumu »Radost ljubezni«: družine je treba še bolj vključiti v pastoralo. [VIDEO]

Papež je nagovoril udeležence foruma o družinski pastorali FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je izpostavil pomen družine v obdobju koronaepidemije. V teh težkih časih je družina bolj kot kadar koli znamenje časa in naloga Cerkve je, da družinam prisluhne in jih še bolj pritegne v pastoralo, je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal v video sporočilu, namenjenemu udeležencem mednarodnega spletnega foruma na temo »Kje smo z Radostjo ljubezni?« v organizaciji vatikanskega Dikasterija za laike, družino in življenje med 9. in 12. junijem.

Da bi mlade in družine jutrišnjega dne dosegli z Božjo ljubeznijo, je nujno potrebno upoštevati današnje življenjske izkušnje. »Ljubezen, živeta v družinah, je trajna moč za življenje Cerkve,« pojasnjuje sveti oče, zato si je treba z vsemi močmi prizadevati, da laike, predvsem zakonske pare in družine, v Cerkvi primerno vzgojimo, že v obdobju priprave na zakon, da bodo bolje razumeli pomen svojega sodelovanja v cerkvenih prizadevanjih in poslanstva, ki ga prevzemajo.

Dogodek je del Leta družine

Udeleženci štiridnevnega foruma razpravljajo o strategijah za pastoralno udejanjanje apostolske spodbude Radost ljubezni o zakonski zvezi in družini. Na srečanju sodelujejo pristojni za družinsko pastoralo pri narodnih škofovskih konferencah in drugih cerkvenih organizacijah, dogodek pa je del Leta družine, ki ga je oznanil papež Frančišek.

Teme razprav so priprava na zakon, izobraževanje spremljevalnih oseb, vzgoja, zakonska duhovnost, misijonarske družine ter pastoralne možnosti za spremljanje parov in družin v stiski in ob življenjskih prelomnicah, pa tudi svetovanje in podpora v tovrstnih okoliščinah. Po navedbah prireditelja se je na dogodek prijavilo okoli 350 udeležencev iz približno 70 škofovskih konferenc po svetu ter več kot 30 skupnosti in združenj.

Kupi v trgovini

Sveti Ladislav
Svetniki
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh