Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež izrazil sožalje za žrtve poplav na portugalskem otoku Madeira

Objava: 23. 02. 2010 / 15:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež izrazil sožalje za žrtve poplav na portugalskem otoku Madeira

Portugalska Karitas je po vsej državi že sprožila akcijo za pomoč prizadetim v katastrofalnem neurju

Papež Benedikt XVI. je v telegramu portugalskemu škofu Joseju Cavacu Carrilhu izrazil sožalje za žrtve poplav na priljubljenem portugalskem turističnem otoku Madeira. Sveti oče je v telegramu, ki ga je podpisal njegov državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, izrazil svojo žalost in zagotovil molitve za rajne.

Število žrtev hudega neurja, ki je otok Madeiro prizadelo minuli konec tedna, se je po zadnjih podatkih povzpelo na dvainštirideset, še vedno pa pogrešajo dvaintrideset oseb. Kot so sporočile portugalske oblasti, ki so razglasile tridnevno žalovanje za pokojne, je bilo v poplavah ranjenih približno stodvajset ljudi, več kot tristosedemdeset ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo. Poškodovanih je več kot tisoč stavb, voda pa je odnesla in popolnoma uničila tudi eno izmed cerkva.

Reševalci medtem pod naplavinami in blatom še vedno iščejo morebitne preživele. Neurje je najhuje prizadelo jug otoka Madeira, ki se nahaja v Atlantskem oceanu, povzročilo pa je močan veter in visoko plimo ter sprožilo številne hudournike. Madeira, ki leži 900 kilometrov od Portugalske, je odrezana od sveta. Na otoku ni elektrike, še vedno pa so pretrgane tudi telefonske zveze. Portugalska Karitas je po vsej državi že sprožila akcijo za pomoč prizadetim v katastrofalnem neurju.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh