Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež izrazil zahtevo po jasnosti cerkvene človekoljubne pomoči

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 01. 2013 / 10:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež izrazil zahtevo po jasnosti cerkvene človekoljubne pomoči

V izrednih primerih je potrebno tudi zavrniti pomoč pri financiranju ali pa sodelovanje pri projektih, če ponudnik ni v skladu s krščanskimi vrednotami.

Človekoljubne ustanove v Cerkvi po besedah papeža Benedikta XVI. ne smejo sodelovati pri projektih, ki nasprotujejo krščanski podobi človeka. Katoliške ustanove morajo iskati mednarodno sodelovanje za razvoj in spodbujanje človeka, je papež dejal minuli konec tedna na zasedanju članov Papeškega sveta Cor Unum. V vsakem primeru morajo biti pazljive do ideologij, ki zastopajo materialistično ali pa ateistično podobo sveta in človeka. V izrednih primerih je potrebno tudi zavrniti pomoč pri financiranju ali pa sodelovanje pri projektih, če ponudnik possredno ali neposredno nasprotuje krščanskim vrednotam, je poudaril papež.

Cerkev si mora nenehno prizadevati, da ljudi spodbuja v njihovem dostojanstvu kot Božje stvaritve – sestavljene iz duše in telesa – je izpostavil sveti oče. Krščansko človekoljubno pomoč morajo zato vedno voditi načela vere. Danes človeško življenje prežemata v užitek usmerjeni materializem in pretiran tehnološki napredek. Stremljenje k samouresničitvi človeka brez Božje pomoči na videz deluje moralno, če je izvedljivo s tehnološkega vidika. To velja za sleherni znanstveni poskus, vsako ljudsko politiko in vsako manipulacijo, ki s tem dobi značaj legitimnosti, je opozoril papež.

Cerkev v luči vseh teh tokov spodbuja celostno dostojanstvo slehernega človeka. Obenem ščiti zakonsko zvezo med moškim in žensko, je poudaril Benedikt XVI., in nasprotuje filozofijam spola, kajti po krščanskem načelu je 'vzajemnost med moškim in žensko izraz lepote narave, kakršno si je zamislil naš Stvarnik'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh