Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež izrekel sožalje, moli za žrtve napada v Sydneyu

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 13. 04. 2024 / 17:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2024 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež izrekel sožalje, moli za žrtve napada v Sydneyu
Policija in reševalci v nakupovalnem središču v Sydneyju, kjer je bilo do smrti zabodenih šest ljudi. FOTO: Vatican Media

Papež izrekel sožalje, moli za žrtve napada v Sydneyu

Papež Frančišek je v telegramu, ki ga je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, izrazil svojo »globoko žalost« zaradi napada v nakupovalnem središču v avstralskem Sydneyju, v katerem je življenje izgubilo šest oseb: vsem žrtvam in njihovim svojcem zagotavlja svojo molitev in duhovno bližino.

Telegram so v Vatikanu naslovili na sydneyjskega nadškofa Anthonyja Fisherja, papež Frančišek pa v njem zagotavlja svojo »duhovno bližino vsem, ki jih je prizadela ta nesmiselna tragedija«, še posebej tistim, ki žalujejo zaradi izgube ljubljene osebe, poročajo vatikanski mediji. Sveti oče moli za umrle, ranjene in tiste, ki so napadenim prvi priskočili na pomoč, celotnemu narodu pa namenja »Božji blagoslov tolažbe in moči«.

Poklon žrtvam napada. FOTO: Vatican Media

Žrtve

Avstralska policija je za tamkajšnje medije povedala, da so bili žrtve napada z nožem v nakupovalnem središču Westfield Bondi Junction en moški in pet žensk, med njimi mati devetmesečnega otroka, ki je bil poškodovan in hudo ranjen prepeljan v bolnišnico, kjer so ga pozneje operirali. V bolnišnice so prepeljali še osem ranjenih.

Napadalec je bil 40-letni moški, znan policiji, in avstralski organi pregona menijo, da dejanje ni bilo spodbujeno z ideološkim motivom ali terorizmom.

Napadalec je bil 40-letni moški, znan policiji, in avstralski organi pregona menijo, da dejanje ni bilo spodbujeno z ideološkim motivom ali terorizmom, vendar kljub temu nadaljujejo preiskavo. Po navedbah STA je policistka v posredovanju s strelnim orožjem napadalca ubila. Identiteto napadalca so ugotovili in če bo identifikacija potrjena, »potem ni strahu, da bi šlo za teroristični napad,« kot je za medije pojasnila predstavnica policije Novega Južnega Walesa Karen Webb.

Po besedah avstralskega premierja Antonyja Albaneseja je »grozljivi dogodek povsem nerazumljiv«. Žrtvam in njihovim svojcem je izrazil sožalje, enako so storili tudi člani britanske kraljeve družine.

Nalaganje
Nazaj na vrh