Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež izrekel sožalje po terorističnem napadu v Carigradu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 11. 2022 / 14:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2022 / 15:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež izrekel sožalje po terorističnem napadu v Carigradu
Žalovanje za žrtvami atentata. FOTO: Vatican Media

Papež izrekel sožalje po terorističnem napadu v Carigradu

Papež Frančišek je izrekel sožalje apostolskemu nunciju v Ankari nadškofu Marku Solczynskemu: v sporočilu se je »z globoko žalostjo« spomnil ljudi, ki so umrli v nedeljski eksploziji v Carigradu, družinam in prijateljem vseh pokojnih pa je izrazil iskreno sožalje.

V telegramu, ki ga je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, je še zapisano, da papež izraža »svojo duhovno bližino« ranjenim in vsem tistim, ki žalujejo za svojimi bližnjimi. Papež moli, poroča spletni portal Vatican News, »da nobeno nasilno dejanje ne bi odvrnilo prizadevanj turškega naroda«, in izraža upanje, da bodo namesto tega »zgradili družbo, ki bo temeljila na vrednotah bratstva, pravičnosti in miru«.

Po uradnih podatkih je v nedeljski eksploziji v središču turškega velemesta življenje izgubilo najmanj šest ljudi, 81 pa je bilo ranjenih.

Po uradnih podatkih je v nedeljski eksploziji v središču turškega velemesta življenje izgubilo najmanj šest ljudi, 81 pa je bilo ranjenih. Po navedbah oblasti je šlo za teroristični bombni napad. Na močno obljudeni nakupovalni ulici Istiklal, turistični točki v središču evropskega dela turške metropole, ga je izvedla samomorilska napadalka. V videoposnetku, objavljenem na družabnih omrežjih, je videti plamene in glasen pok, medtem ko se pešci obračajo in bežijo stran s prizorišča atentata. Na omenjeni ulici se je samomorilski teroristični napad zgodil že marca 2016, ko so bili ubiti štirje turisti: trije Izraelci in Iranec, 39 ljudi pa je bilo ranjenih, so spomnili pri STA.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je nasilno dejanje odločno obsodil in napovedal kaznovanje storilcev. Zatrdil je, da Turčije ne bo mogoče ujeti v mrežo mednarodnega terorizma.

Kupi v trgovini

Vsi smo bratje – Fratelli tutti
Cerkveni dokumenti
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh