Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je v Sikstinski kapeli krstil šestnajst novorojenčkov

Objava: 09. 01. 2012 / 08:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je v Sikstinski kapeli krstil šestnajst novorojenčkov

Tradicionalno slavje pred dih jemajočo kuliso Michelangelove ‘Poslednje sodbe’ na nedeljo Gospodovega krsta.

Papež Benedikt XVI. je včeraj v Sikstinski kapeli krstil šestnajst novorojenčkov. Slovesno sveto mašo na nedeljo Gospodovega krsta je sveti oče tako kot lansko leto daroval pred dih jemajočo kuliso Michelangelove ‘Poslednje sodbe’, zakrament svetega krsta pa je podelil otrokom vatikanskih uslužbencev. Benedikt XVI. je glavice novokrščencev z blagoslovljeno vodo poškropil nad krstilnico, slavljenci pa so obred preživeli povsem mirno. Med včerajšnjimi krščenci je tudi par dvojčkov.

V letošnjem letu je bila prvič uporabljena nova krstilnica v podobi bronastega drevesa. V krstilnici je kamen, ki izvira iz okolice Jordana, reke, v kateri je Janez Krstnik krstil Jezusa.

V svojem nagovoru je papež pozval starše, naj svoje otroke vzgajajo v krščanski veri. Starši so namreč kot ‘namakalni kanali, skozi katere se mora kot limfna tekočina pretakati sok Božje ljubezni’. Takšna vzgoja je naporna in v luči omejenih človekovih sposobnosti tudi izjemno zahtevna. Z Božjo pomočjo pa lahko postane ‘čudovito poslanstvo’, saj je Bog ‘prvi in resnični vzgojitelj’ vsakega človeka.

Sveti oče je obenem poudaril, da tudi sami starši nujno potrebujejo okrepitev vere kot izvira lastnih moči. Kdor se pred tem virom zapira, ni več sposoben vzgajati drugih. Molitev pa je prvi pogoj za uspešno vzgojo. Resnični vzgojitelj ni posestniški in ljudi ne privezuje nase, ampak si prizadeva, da bi otrok v svoji notranjosti zaznal glas resnice.

Nedelja Gospodovega krsta predstavlja bogoslužni zaključek božičnega časa, spominja pa na dogodek, ko je Janez Krstnik v reki Jordan krstil Jezusa.

Foto: stmichaelpastorsdesk.blogspot.com

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh