Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je včeraj v Sikstinski kapeli krstil dvajset novorojenčkov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 14. 01. 2013 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je včeraj v Sikstinski kapeli krstil dvajset novorojenčkov

Na včerajšnji praznik Jezusovega krsta je Benedikt XVI. podelil zakrament svetega krsta enajstim deklicam in devetim dečkom, ob tem pa poudaril, naj dar vere usmerja naše življenje.

Papež Benedikt XVI. je starše, otroke, mlade in botre pozval, naj v današnji družbi, ki na vernike pogosto gleda z nerazumevanjem, ohranjajo dar povezanosti z Bogom in naj vera usmerja njihova osebna življenja. Sveti oče je te besede zbranim položil na srce med včerajšnjim slovesnim bogoslužjem v Sikstinski kapeli, med katerim je dvajsetim novorojenčkom podelil zakrament svetega krsta. S praznikom Jezusovega krsta se v katoliški Cerkvi tudi uradno zaključuje božični čas.

Dandanašnji ni preprosto otrok vzgajati v veri, kajti krščansko vero pogosto označujejo kot nesodobno in nazadnjaško, je pojasnil Benedikt XVI. V svetu prevladuje miselnost, da tudi kristjani svojo vero in svoj odnos do Kristusa včasih razumejo kot nekaj utesnjujočega, kot nekaj, kar jih ovira v osebnostnem razvoju.

»Vse to seveda ne drži, ta pogled nam le kaže, da o odnosu z Bogom ne moremo razumeti ničesar«, je poudaril papež. Na poti vere pa se izraža 'osvobajajoča moč Božje ljubezni', ki ljudi vodi iz sebičnosti in usmerjenosti vase v življenje v skupnosti z Bogom in v odprtosti do sočloveka. Benedikt XVI. je starše in botre pozval, naj za krščansko vzgojo otrok poskrbijo z jasnim pričevanjem in dobrim zgledom.

Pod podobami Michelangelove 'Poslednje sodbe' in freskami drugih renesančnih umetnikov je sveti oče novokrščence, med njimi je bilo enajst deklic in devet dečkov, tudi par dvojčkov, sprejel v občestvo katoliške Cerkve. Starši, večinoma je šlo za vatikanske uslužbence, so z otroki posamično stopali pred papeža, ta pa je novorojence blagoslovil z znamenjem križa na čelu in jih po glavici polil z blagoslovljeno vodo. Dva škofa sta novokrščence mazilila s svetim oljem in jih odela v bela krstna oblačila.

z zakramentom svetega krsta so tako otroci za vedno povezani s Kristusom in sprejeti v občestvo katoliške Cerkve, je dejal Benedikt XVI. Jezus, ki je sam postal človek, je solidaren z ljudmi v njihovi šibkosti in ranljivosti. Vodi jih v spreobrnjenje in jih odvrača od sebičnosti.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh