Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je z rimsko duhovščino uradno začel postni čas

Objava: 19. 02. 2010 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je z rimsko duhovščino uradno začel postni čas

Včeraj je sveti oče na tradicionalni izredni avdienci kot rimski škof sprejel duhovnike rimske škofije

Papež Benedikt XVI. je včeraj na izredni avdienci v Vatikanu sprejel duhovnike rimske škofije. Ob začetku postnega časa jih je pozval, naj v pokorščini Bogu postavijo zgled pravi človečnosti. V svojem razmišljanju o pismu apostola Pavla Hebrejcem je duhovnike spodbudil, naj vedno ščitijo zvezo med Bogom in človekom, še posebej na področjih, ki jih družba ostro napada.

V luči Pavlovega pisma je papež izrisal naravo duhovnika. Pisec besedila, je dejal sveti oče, je v Jezusu prepoznal združitev dveh dimenzij: Kristus je bil pravi Kralj, Božji sin, pravi duhovnik pa v Kristusu najde ključ do svoje izpolnitve. In v njem po papeževih besedah duhovništvo najde svojo 'čistost in temeljno resnico'.

Poslanstvo duhovnika je, meni sveti oče, da deluje kot most, ki povezuje, in s tem človeka vodi k Bogu, k njegovem odrešenju, k pravi Luči, v pravo Življenje. Da bi lahko vzdrževali to zvezo med človeškim in Božjim, morajo duhovniki vsakodnevno moliti in darovati sveto mašo.

Sveti oče je izpostavil, da je človek lahko svoboden le takrat, ko upošteva Božjo voljo. Družba danes 'pokorščino' zavrača kot nesamostojnost lastne volje in jo označuje kot 'pretirano uslužnost'. Človek išče 'svobodo' namesto 'pokorščine'. Božja volja pa ni 'tiranska', pač pa je usmerjena v ozdravljenje ljudi, v njej človek najde svojo resnično istovetnost, je pojasnil sveti oče na avdienci v Apostolski palači.

Kot rimski škof papež vsako leto ob začetku postnega časa na izredni avdienci 'lectio divina' sprejme duhovnike rimske škofije.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh