Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Kdor veruje, lahko ljubi tudi tiste, ki si tega ne zaslužijo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 05. 11. 2012 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Kdor veruje, lahko ljubi tudi tiste, ki si tega ne zaslužijo

Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja pojasnil, da starši svojega otroka ljubijo tudi takrat, ko jim povzroča veliko skrbi.

Papež Benedikt XVI. je v nagovoru med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja navzočim vernikom na Trgu sv. Petra v Vatikanu pojasnil Jezusovo dvojno zapoved ljubezni. Jezus ljubezen do Boga in do bližnjega omenja v isti sapi, je sveti oče predstavil povzetek včerajšnjega evangelija. Ob tem je spomnil na španskega teologa, ki ga je pred tremi tedni imenoval za cerkvenega učitelja, sv. Janeza Avilskega. Novi cerkveni učitelj je o ljubezni zapisal, da je ‘najprej dar srca in šele nato zapoved’. Ta dar je seme, iz katerega lahko zraste veliko dobrega.

Benedikt XVI. je poudaril, kako vera in razum ob podarjenem značaju ljubezni omogočata, da ljubimo tudi tiste, ki si tega ne zaslužijo – tako kot starši svojega otroka ljubijo tudi takrat, ko jim povzroča veliko skrbi: “Oče in mati svojih otrok ne ljubita le takrat, ko si to zaslužijo, pač pa vedno – čeprav jim morata dati jasno vedeti, kadar storijo kaj napačnega.”

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh