Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: kljub kritiki imejmo Cerkev radi takšno, kot je [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 02. 2022 / 14:27
Oznake: Cerkev, Papež, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2022 / 14:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: kljub kritiki imejmo Cerkev radi takšno, kot je [VIDEO]
Papež Frančišek med današnjo splošno avdienco v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Papež: kljub kritiki imejmo Cerkev radi takšno, kot je [VIDEO]

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco vernike povabil, naj Cerkve kot celote ne obsojajo prehitro: »Če imam z nekom težave, ali ga takoj obsodim in o njem grdo govorim?«


»Živimo v času, ko je povsem običajno, da Cerkev ostro kritiziramo, da kažemo na njena nasprotja, ki jih ni malo, in njene grehe,« je po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal sveti oče. V resnici pa so to »naše nedoslednosti in naši grehi, kajti Cerkev je bila vedno ljudstvo grešnikov, ki se srečuje z Božjim usmiljenjem,« je pojasnil Frančišek.

Vprašati bi se morali, ali Cerkev v globini svojega srca resnično ljubimo takšno, kot je.

»Vprašati bi se morali, ali Cerkev v globini svojega srca resnično ljubimo takšno, kot je,« je nadaljeval papež. Le takšna ljubezen omogoča, da »nepristransko govori resnico, pove, kaj je narobe, prepozna pa tudi vse, kar je dobro«. Verniki so nenehno na poti »kot Božje ljudstvo, z mnogimi omejitvami, toda z veliko željo, da bi Bogu služili in Ga ljubili,« tako sveti oče.

FOTO: Vatican Media

Papež je obenem kristjane pozval, naj imajo dovolj poguma, »da povedo resnico tam, kjer naše napake postanejo škandal, prosijo za odpuščanje in ponižno začnejo znova«. Kristjani so poklicani služiti šibkim, nemočnim, bolnim in odrinjenim na rob družbe. »Biti kristjan pomeni ne le sprejemati in izpovedovati vere, ampak tudi varovati življenje. Svoje življenje, življenje drugih, življenje Cerkve,« je dejal Frančišek.

Biti kristjan pomeni ne le sprejemati in izpovedovati vere, ampak tudi varovati življenje.

Izhodišče tokratne vrste papeževih katehez je bila vloga svetega Jožefa kot zavetnika Cerkve. Frančišek je z današnjim nagovorom sklenil večtedensko vrst katehez o Jezusovem rejniku, tudi tokratni nagovor pa je zaključil z molitvijo:

Pozdravljen, Odrešenikov varuh
in ženin Device Marije.
Tebi je Bog zaupal svojega Sina;
vate je Marija položila svoje zaupanje;
s teboj je Kristus postal človek.
Blaženi Jožef, tudi za nas se pokaži očetovski,
vodi nas na poti življenja.
Izprosi nam milost, usmiljenje in pogum,
ter brani nas vsakega zla.
Amen.

FOTO: Vatican Media

Papež spomnil na umorjenega duhovnika

Ob koncu današnje avdience je Frančišek spomnil na pred dnevi umorjenega redovnika v Kongu. 34-letnega p. Richarda Masivija so v začetku februarja, na svetovni dan posvečenega življenja, našli mrtvega v njegovem avtomobilu. Po navedbah medijev se je vračal v svojo župnijo, ko so neznanci začeli streljati na njegov avto.

FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh