Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež krstil očeta žrtve korejskega trajekta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 08. 2014 / 07:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež krstil očeta žrtve korejskega trajekta

Sin 62-letnega Lee Ho-jina je aprila letos skupaj z več kot 300 potniki izgubil življenje med brodolomom trajekta.

Papež Frančišek je med obiskom v Južni Koreji krstil 62-letnega Lee Ho-jina, ki je v letošnjem aprilu izgubil sina v hudi nesreči trajekta pred korejsko obalo, v kateri je umrlo več kot 300 ljudi. Po navedbah vatikanskega tiskovnega urada je sveti oče zakrament svetega krsta Ho-jinu podelil »v zelo osebnem okviru« v zgodnjih jutranjih urah minule nedelje v kapeli vatikanskega veleposlaništva v Seulu. Lee se je že pred smrtjo svojega sina pripravljal na vstop v katoliško Cerkev.



Oče pokojnega mladeniča se je s papežem skupaj z drugimi svojci žrtev nesreče trajekta letošnjega 16. aprila sestal že minuli petek v korejskem mestu Daejeon. Med srečanjem je papeža prosil za podelitev zakramenta svetega krsta, papež pa je spontano privolil. Ob krstu si je Lee izbral ime »Frančišek«.

Lee se je po brodolomu trajekta in izgubi sina odpravil na 900 km dolgo peš romanje od svojega domačega kraja do pristanišča v Incheonu, od koder je nesrečni trajekt izplul na svojo zadnjo plovbo.

Kot je pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, je obred podelitve svetega krsta v korejskem jeziku vodil papežev uradni prevajalec, jezuitski pater John Chong Che-chon; papež je Leeja osebno krstil in mazilil. Novokrščenca sta pri obredu spremljala sin in hči.

Po brodolomu trajekta Sewol ob jugozahodni korejski obali 16. aprila letos je življenje izgubilo 294 ljudi, deset jih je še vedno pogrešanih. Na krovu so bili predvsem mladi, ki so potovali na šolski izlet na bližnji otok.

Vir: Kathpress
Foto: splet / CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh