Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež med angelusom: vse vlagajmo v Kristusa [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 07. 2023 / 14:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2023 / 14:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež med angelusom: vse vlagajmo v Kristusa [VIDEO]
»Ko srečaš Kristusa, se tvoje življenje spremeni,« tako papež med današnjo opoldansko molitvijo. FOTO: Vatican Media

Papež med angelusom: vse vlagajmo v Kristusa [VIDEO]

Papež Frančišek je v katehezi med današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja izhajal iz prilike o trgovcu in biseru: za trgovca je biser zaklad, za nas pa predstavlja nekaj, kar je tako pomembno, da smo zanj pripravljeni pustiti vse druge stvari v življenju.

»Vse je vredno vložiti v Gospoda, kajti ko srečaš Kristusa, se tvoje življenje spremeni,« je po navedbah spletnega portala Vatican News dejal sveti oče, ki je v katehezi premišljeval o potezah evangeljskega trgovca. Ta najprej išče, nato najde in nazadnje kupi.

Najprej je torej pomembno, da iščemo, da se ne zapremo v sužnost navad, v povprečnost, s katero smo zadovoljni, ampak si želimo iti naprej, gojimo sanje o dobrem, iščemo Gospodove novosti. Gospod se namreč ne ponavlja, temveč vedno prinaša novost, vedno prenavlja resničnost življenja.

Romarji na Trgu sv. Petra med današnjo opoldansko molitvijo. FOTO: Vatican Media

Naslednja pomembna stvar je, da to, kar iščemo, tudi najdemo. Če smo dovolj preudarni, bomo prepoznali »biser velike vrednosti«, čeprav to sploh ni preprosto. Pogosto naletimo na prave »orientalske bazarje«, kjer so stojnice polne blaga, in le če zaustavimo in pozorno opazujemo, bomo na takšnem kraju našli zaklad, ki ga je na prvi pogled težko opaziti. Pomembno je torej, da znamo prepoznati bisere življenja in jih razločiti od navlake. Ne zapravljajmo časa in svobode za stvari, ki nič ne veljajo, medtem ko nam življenje vsak dan ponuja dragocen biser srečanja z Bogom in z drugimi.

Jezus je dragoceni biser življenja, ki ga velja iskati, najti in osvojiti, vredno je Vanj vložiti vse, kajti ko srečamo Kristusa, se naše življenje povsem spremeni.

Nazadnje je še pomembno, da zaklad kupimo. Če se resnično zavedamo njegove neizmerne vrednosti, bomo pripravljeni prodati vse in korenito spremeniti »inventar svojega skladišča«, v katerem odslej ne hranimo nič drugega kot ta »biser«. Ta biser je seveda Gospod sam: Jezus je dragoceni biser življenja, ki ga velja iskati, najti in osvojiti, vredno je Vanj vložiti vse, kajti ko srečamo Kristusa, se naše življenje povsem spremeni.

Pri iskanju in prepoznavanju tega zaklada pa naj nam pomaga Marija s svojo priprošnjo.

Nalaganje
Nazaj na vrh