Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mladim udeležencem božičnega natečaja: božič je čas upanja

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 11. 2021 / 12:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2021 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež mladim udeležencem božičnega natečaja: božič je čas upanja
Božični natečaj oz. »Christmas Contest« je namenjen mladim med 16. in 35. letom FOTO: Vatican Media

Papež mladim udeležencem božičnega natečaja: božič je čas upanja

Papež Frančišek se kljub koronakrizi veseli bližajočih se božičnih praznikov. Božič je »razlog več, da iščemo smisel in ne izgubimo upanja,« je sveti oče včeraj v Vatikanu nagovoril udeležence božičnega natečaja Christmas Contest.

Tudi v letošnjem letu bodo praznični dnevi zaznamovani s posledicami epidemije, je med avdienco za mlade natečajnike po navedbah avstrijskega Kathpressa priznal papež. Kljub temu nikakor ni neprimerno, da doživeto obhajamo praznik Gospodovega rojstva. Navsezadnje je to »praznik sočutja in nežnosti«. Njegova lepota se kaže v številnih drobnih dejanjih konkretne ljubezni, tako sveti oče, je »ponižna in polna človeške topline«.

Praznik Gospodovega rojstva je praznik sočutja in nežnosti, njegova lepota pa je ponižna in polna človeške topline.

Božični natečaj oz. »Christmas Contest«, ki ga razpisujejo v Vatikanu, udeležencem omogoča sodelovanje v štirih kategorijah: besedilo, glasba in poustvarjanje. Namenjen je mladim med 16. in 35. letom. Skupine in posamezniki so povabljeni, da sodelujejo s svojimi izdelki oz. stvaritvami, povezanimi z božičem in njegovimi vrednotami. Zmagovalci dobijo priložnost, da skupaj z mednarodno priznanimi umetniki nastopijo na božičnem koncertu v Vatikanu.

Papež je v avdienco sprejel udeležence božičnega natečaja FOTO: Vatican Media

Z natečajem sta povezani tudi dve solidarnostni akciji v Demokratični republiki Kongo: finančna podpora je namenjena izobraževalnemu centru v Kikwitu in poklicnemu centru Donboskovih salezijancev v Kinšasi.

Nalaganje
Nazaj na vrh