Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za malega Alfieja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 04. 2018 / 10:58
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2018 / 12:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež moli za malega Alfieja

Zdravniki v Liverpoolu želijo pri 22-mesečnem dečku izklopiti naprave za umetno dihanje.

Papež Frančišek moli za britanskega dečka Alfieja Evansa, njegove starše in vse njihove bližnje. »Iz vsega srca upam, da bo storjeno vse za nadaljnje sočutno spremljanje Alfieja Evansa in da bo trpljenje njegovih staršev naletelo na posluh,« je sveti oče sinoči zapisal na družbenem omrežju Twitter. 22-mesečni deček trpi za težko nepojasnjeno nevrološko boleznijo, ki je po navedbah zdravnikov pediatrične klinike Alder Hey v Liverpoolu neozdravljiva. Nadaljnje zdravljenje se jim ne zdi smiselno, zato želijo izklopiti naprave, ki dečka umetno ohranjajo pri življenju.



Temu seveda nasprotujeta starša, Tom Evans in Kate James, ki želita dečka prepeljati v rimsko pediatrično kliniko Bambino Gesu. Britanska bolnišnica je premikanje bolnika zavrnila, zato sta se starša najprej obrnila na britanska sodišča in nato še na Evropsko sodišče za človekove pravice. Tudi slednje je primer zavrnilo z utemeljitvijo, da ne ugotavlja nikakršnega kršenja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic.

Bolnišnica v Liverpoolu je pojasnila, da razume trpljenje staršev in da se želi z njimi dogovoriti o primerni paliativni oskrbi malega Alfieja. Kot pišejo britanski mediji, pa bi odločitev sodišča, torej odklop naprav, lahko izvedli že jutri.

Vir: Kathpress / RV
Foto: FB / Save Alfie Evans

Preberite tudi:

Za Charliejem še Alfie?

Britanski sodnik kljub nasprotovanju staršev dopustil izklop naprav, ki malčka ohranjajo pri življenju.


Alfie mora umreti

Britansko sodišče je zavrnilo pritožbo staršev, ki želita dečka z napravami ohranjati pri življenju.

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh