Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za obolele z AIDS-em

Objava: 30. 11. 2009 / 10:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež moli za obolele z AIDS-em

Danes je svetovni dan smrtonosne bolezni

Papež Benedikt XVI. moli za bolnike z AIDS-em. V luči današnjega dne, svetovnega dneva AIDS-a, je v mislih z vsemi tistimi, ki jih je prizadela smrtonosna bolezen, še posebej z otroki, ubogimi in iz družbe izločenimi. Svojo solidarnost z bolniki je minulo nedeljo izkazal v nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Rimu. Obenem je pozval k močnejšim in bolj usklajenim prizadevanjem v boju zoper AIDS, z namenom, da ‘bolezen naposled premagamo’.

Cerkev se s svojimi ustanovami in zaposlenimi dejavno vključuje v boj proti AIDS-u, je spomnil sveti oče. Vernike je pozval k molitvi in k dejavni podpori bolnikov, da bi ‘tisti, ki jih je napadel virus HIV spoznali prisotnost Boga, ki nudi tolažbo in upanje’.

Včeraj pa je društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine na Prešernovem trgu ter na Čopovi in Miklošičevi ulici v Ljubljani ob svetovnem dnevu boja proti aidsu organiziralo akcijo z imenom POT A2, s katero so želeli opozoriti na spoštovanje vrednot in človekovega dostojanstva. Kratica POT A2 označuje naslednje besedne zveze: Prakticiram zvestobo. Ohranim dostojanstvo. Totalno živim! Adijo AIDS.

Mlade so povabili na pot zvestobe, k spoštovanju človekovega dostojanstva in vrednotenju dragocenosti človeške spolnosti v njeni pristnosti in prvotni namenskosti. V boju proti aidsu in drugim spolno prenosljivim boleznim je najzanesljivejša zaščita pravilno vrednotenje človekove spolnosti v celovitosti telesa in duha, zvestoba enemu partnerju in dobro poznavanje vseh razsežnosti bolezni.

Pripravili so naslednjih deset nasvetov:
1. Ohrani nadzor nad intimnim področjem svojega življenja.
2. Bodi nežen do sebe in drugih.
3. Večkrat Bogu izrazi hvaležnost za svoje telo in čustva, ki jih v sebi prepoznavaš.
4. Nenehno sledi spremembam v svojem telesu in se ustrezno odzivaj.
5. Preiskuj svoje notranje vzgibe, kar je dobro ohrani.
6. Vzemi si čas za partnerja in ga poslušaj.
7. Sprejemaj odločitve, ki ohranjajo dostojanstvo in spoštujejo človeka v njegovi celovitosti.
8. Bodi zvest odločitvam.
9. Vadi se v potrpežljivosti pač, v življenju ne moreš imeti vsega.
10. Totalno živi.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh