Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež molil z več deset tisoč mladimi Italijani [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 04. 2022 / 11:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 11:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež molil z več deset tisoč mladimi Italijani [VIDEO]
Papež med mladimi. FOTO: Vatican Media

Papež molil z več deset tisoč mladimi Italijani [VIDEO]

Papež Frančišek se je na včerajšnji velikonočni ponedeljek na Trgu sv. Petra v Vatikanu udeležil molitvenega bdenja skupaj z več deset tisoč mladimi iz vse Italije.


Papež je ob tej priložnosti mlade pozval k pogumu: »Ne bojte se življenja, življenje je lepo in lepo ga je deliti z drugimi!« Poleg tega jih je povabil, naj »kot Marija, ki je bila podobne starosti, izrečejo Bogu svoj 'da' in 'tukaj sem'« in naj z vsem srcem iščejo Jezusa. Svoje življenje bi morali podarjati bližnjim in s pomočjo ljudi okoli sebe razsvetliti svoje strahove.

»Ta trg je bil dve leti prazen, preživljal je postno obdobje. Zdaj ste ga znova napolnili,« je vidno zadovoljen dejal papež.

K letošnjemu tradicionalnemu romanju v Rim se je prijavilo okoli 57.000 mladih, po navedbah iz Vatikana pa se je srečanja udeležilo skupno 80.000 oseb. Voditelj Katoliške cerkve se je mladim zahvalil za prihod. »Ta trg je bil dve leti prazen, preživljal je postno obdobje. Zdaj ste ga znova napolnili,« je vidno zadovoljen dejal papež. Vendar tudi trenutno obstajajo »debeli oblaki in povzročajo temo, ki straši vse« - »strašna vojna, za katero mnogi vaši vrstniki plačujejo najvišjo ceno«. Mnogi še vedno čakajo na velikonočno luč, tako papež Frančišek.

Papež je po uvodnih besedah odložil vnaprej pripravljen zapis svojega nagovora ter mladim zaželel srečo in mir: »Le pogumno in naprej!« Nato je tudi sam skrajšal program in se tako kot na začetku srečanja s papamobilom zapeljal skozi množico. Pred prihodom svetega očeta so mladi na Trgu sv. Petra pripravili pester program glasbe in osebnih pričevanj vere.

Papež se je v papamobilu zapeljal med množico mladih romarjev. FOTO: Vatican Media

Dekle po imenu Alice je pripovedovala o svojem trpljenju po smrti babice in o tem, kako je naposled doumela, da mora svojo bolečino spremeniti v dar bližnjim. Drugo dekle, Sofia, je spregovorila o svoji osamljenosti med koronaepidemijo in o tem, kako so jo prijatelji naučili, naj na svoje življenje gleda z drugačnimi očmi, polnimi upanja in radosti.

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, je na srečanju spomnil, za kaj vse so bili mladi v zadnjih dveh letih prikrajšani zaradi koronaepidemije.

Romanje je organizirala Italijanska škofovska konferenca. Njen predsednik, kardinal Gualtiero Bassetti, je na srečanju spomnil, za kaj vse so bili mladi v zadnjih dveh letih prikrajšani zaradi koronaepidemije. Kljub temu so vse presenetili s svojim navdušenjem nad tem romanjem, je nadaljeval kardinal Bassetti. Prireditelji so sprva pričakovali največ 20.000 udeležencev. Mladi iz vse Italije so k papežu v Vatikan nazadnje poromali leta 2018, srečanja pa se je takrat udeležilo okoli 70.000 oseb.



Nalaganje
Nazaj na vrh