Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež muslimanom: ‘Vera in razum drug drugega krepita’

Objava: 20. 03. 2009 / 11:29
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež muslimanom: ‘Vera in razum drug drugega krepita’

Papež Benedikt XVI. je v Yaoundeju kristjane in muslimane pozval k skupnemu zavzemanju za mir. Pri srečanju s predstavniki islamske verske skupnosti na apostolski nunciaturi je poudaril, da je prava vera nenasilna in netotalitarna, pa ne le zaradi verskih resnic, ampak tudi zaradi razuma. Vera in razum drug drugega krepita. Vera se mora s pomočjo razuma očistiti in strukturirati, razum pa svojo polno razsežnost razvije šele z razodetjem in vero.

V Kamerunu kristjani in muslimani živijo v sožitju, je spomnil papež. Pripadniki obeh religij verujejo v enega in edinega usmiljenega Boga, ki bo na sodni dan sodil človeštvu. Skupaj zagovarjajo osnovne vrednote, kot so družina, socialna odgovornost, poslušnost Bogu in ljubezen do bolnih in trpečih. Vera odpira obzorja človeškega razumevanja in gradi temelj vseh ‘pristnih človeških kultur’, tako papež. Pobude kot so ‘Kamerunska družba za medversko izmenjavo’ kažejo, kako dialog krepi obojestransko razumevanje in pripomore k izgradnji stabilnega in pravičnega političnega miru.

Sveti oče je še dodal, naj bo navdušeno sodelovanje muslimanov, katoličanov in drugih kristjanov v Kamerunu svetal vzor za vse afriške narode, kako lahko vera pripomore k izgradnji miru, pravičnosti in skupne blaginje. Papeževo srečanje s predstavniki islama je znak volje, da drug drugemu podarimo razumevanje kulture in sveta in da vsi člani človeške družine bivamo v sožitju.

Vatikanski tiskovni predstavnik pa je medijem sporočil, da so tudi islamski predstavniki papežu izrazili svojo polno podporo in zagotovili, da papež nikakor ‘ni sam’ v svojih prizadevanjih.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh