Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na Twitterju o 'božični hoji v luči'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 20. 12. 2012 / 11:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na Twitterju o 'božični hoji v luči'

Sveti oče je v nagovoru med avdienco vernike pozval, naj adventni čas izkoristimo za to, da bi v tišini začutili delovanje Boga.

Papež se je ponovno oglasil na Twitterju: ob zaključku včerajšnje splošne avdience je Benedikt XVI. namenil svoj božični 'čivk' več kot dvema milijonoma svojih obiskovalcev na tem spletnem portalu in jih spodbudil, naj 'hodijo v luči'. Sveti oče je zapisal: »Versko življenje slehernega človeka ima tako svetle kot temne plati. Naj vas vodi Božja beseda, če želite vedno hoditi v luči.« Od 12. decembra papežev Twitter račun deluje na naslovu https://twitter.com/Pontifex.

V nagovoru med avdienco, ki ga je sporočilo na Twitterju povzelo na kratko, je papež pozval, naj adventni čas izkoristimo za to, da bi v tišini začutili delovanje Boga. Božja slava se ne odraža v zmagoslavju, v kraljevi moči ali v razkošni palači, ampak v revščini otroka Jezusa, je dejal Benedikt XVI. Obenem je vernike spodbudil, naj bolj zaupajo v Boga. Res je, da pridejo trenutki, ko se nam zdi, da je Bog odsoten, njegov molk pa ljudje težko prenašamo. Kdor pa se Bogu v celoti odpre in zaupa v njegovo delovanje, lahko 'vsak življenjski položaj preživi v miru in gotovosti Božje zvestobe in ljubezni'.

Kot zgled je Benedikt XVI. vernikom ponudil neomajno zaupanje v Boga pri Devici Mariji. Marija se je na 'edinstven način zaupala v Božje roke', čeprav je tudi njeno življenje ob križanju Jezusa imelo svoje temne trenutke. Božični praznik nas vabi, da kot Marija živimo v ponižnosti in poslužnosti vere, je dejal sveti oče.

Papež je še poudaril, da razdalje med Bogom in človekom nikoli ne moremo povsem premagati. Odprtost duše za Boga in njegovo delovanje vedno vključuje tudi 'element skrivnostnega'. Božja pota so neizsledna, je Benedikt XVI. navedel besede apostola Pavla.

Ob zaključku včerajšnje avdience, zadnje pred božičem, so predstavniki gostov, vsak v svojem jeziku, papežu voščili blagoslovljene božične praznike.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh