Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na Twitterju že z devetimi milijoni sledilcev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 09. 2013 / 09:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na Twitterju že z devetimi milijoni sledilcev

Frančišek omenjeno socialno omrežje trenutno uporablja kot svoje 'orožje za mir'.

Račun papeža Frančiška na socialnem omrežju Twitter je minulo sredo že presegel devet milijonov sledilcev. Stran, ki je registrirana s kratkim naslovom "@pontifex", je na voljo v devetih jezikovnih različicah, od 7. avgusta letos pa beležijo več kot milijon novih sledilcev. Poznavalci to pripisujejo dejstvu, da se je papež odpovedal svojemu letnemu dopustu in je iz Vatikana vsak drugi dan objavil pozornosti vredno sporočilo na omenjenem spletnem omrežju.

V mesecu avgustu so bile v središču papeževih 'tvitov' verske vsebine, v septembru pa sveti oče svoj Twitter račun uporablja za pozive k miru. »Nikoli več vojne! Nikoli več vojne!« je bilo jasno sporočilo, ki ga je pospremilo vabilo k nocojšnji molitvi za mir v Siriji in na vseh ostalih kriznih območjih po svetu.

Ob grožnji vojaškega posredovanja zahodnih držav v Siriji je papež zaostril tudi svoja kratka sporočila, češ da uporaba orožja prinaša le trpljenje, uničenje in bolečino. Ostro je seveda obsodil tudi uporabo kemičnega orožja. Frančiškove prošnje za mir so izredno občutene, saj po njegovih besedah 'družba preveč trpi zaradi delitev in sporov'.

Največ sledilcev papeževih 'tvitov' s 3,6 milijoni trenutno beležijo na španskem računu, sledijo angleška z 2, 92 milijona, italijanska z 1, 05 milijona in portugalska različica s 738.000 sledilci. Slednja je skorajda podvojila število 'bralcev' po zaključku svetovnega dneva mladih v brazilskem Riu de Janeiru. Ostale jezikovne različice imajo seveda manjše število uporabnikov: papežev račun na Twitterju redno prebira okoli 186.000 Francozov, 160.000 jih mislim svetega očeta sledi v latinščini, 138.000 v nemškem jeziku. S Poljske, kjer prirejajo naslednji svetovni dan mladih, je trenutno prijavljenih 121.000 sledilcev. Številčno najmanj obširen, zato pa politično trenutno najbolj aktualen je papežev Twitter račun v arabskem jeziku, ki ga zaenkrat prebira nekaj več kot 87.000 uporabnikov omenjenega socialnega omrežja.






Vir: Kathpress
Foto: splet

Nalaganje
Nazaj na vrh