Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na večji varnostni razdalji

Objava: 06. 01. 2010 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na večji varnostni razdalji

Po pripetljaju pred začetkom polnočne maše novi varnostni predpisi

Po pripetljaju pred začetkom polnočne božične maše v baziliki svetega Petra so v Vatikanu poostrili varnostne predpise za papeža. Pot, po kateri se procesija vije po baziliki, so na vsako stran razširili za en meter, s čimer so varnostnikom pri morebitnih ‘izpadih’ obiskovalcev omogočili več prostora za ukrepanje.

Po podatkih italijanskega dnevnika ‘Il Giornale’ so na varnostni konferenci z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem razpravljali tudi o možnosti, da bi varnostniki papeža Benedikta XVI. popolnoma obkrožali, vendar bi ga s tem preveč oddaljili od vernikov. Raje so se odločili za drugo možnost, torej razširitev poti, saj imajo tako varnostniki več manevrskega prostora. Sveti oče pa ima na ta način še vedno neposreden stik z obiskovalci bogoslužij.

Na prvi sveti večer je pri vstopni procesiji v baziliko svetega Petra 25-letna ženska preskočila varnostno ograjo in padla na papeža Benedikta XVI. Po posredovanju varnostnikov se je oklenila papeževe štole in ga podrla na tla. Pri tem je eden izmed varnostnikov po nesreči porinil 87-letnega francoskega kardinala Rogerja Etchegaraya, ki je prav tako padel in si pri tem zlomil kolk.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh