Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež naj bi kmalu zapustil bolnišnico

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 06. 2023 / 15:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2023 / 15:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež naj bi kmalu zapustil bolnišnico
Na kliniki Gemelli so v teh dneh uredili tiskovno središče. FOTO: Vatican Media

Papež naj bi kmalu zapustil bolnišnico

Papež Frančišek naj bi v prihodnjih dneh zapustil bolnišnico in se vrnil v Vatikan, so danes sporočili s tamkajšnjega tiskovnega urada.

Po besedah tiskovnega predstavnika Svetega sedeža Mattea Brunija je sveti oče ponoči dobro počival, zdravstveno osebje pa je potrdilo, da okrevanje še naprej poteka dobro in brez zapletov. Papež je današnji dopoldan posvetil delu, pred kosilom pa se je v kapeli zaustavil v molitvi ter prejel evharistijo, poroča spletni portal Vatican News. Danes od papeževe operacije mineva natanko teden dni.

Frančiškova klinična slika se postopoma izboljšuje, pooperativni potek je običajen.

Bruni redno posreduje izjave, v katerih potrjuje papežev napredek in navaja zdravniško ekipo, da se Frančiškova klinična slika postopoma izboljšuje in da je »pooperativni potek običajen«. Že sinoči je zapisal, da je papež Frančišek torek popoldne preživel delovno.

Klinika Gemelli v Rimu. FOTO: Vatican Media

Papežev kirurg, profesor Sergio Alfieri, je po operaciji minulo sredo časnikarjem povedal, da pri posegu ni bilo zapletov, papež je bil kmalu pri zavesti in se je že šalil z zdravstvenim osebjem. Dr. Alfieri je dejal, da bo papež sčasoma lahko nadaljeval potovanja in običajne dejavnosti, vendar ne sme dvigovati težkih predmetov.

Po navedbah tiskovnega urada Svetega sedeža so papeževe avdience prekinjene do 18. junija. Avgusta naj bi sveti oče opravil apostolski potovanji na Portugalsko in v Mongolijo.

Tiskovno središče v bolnišnici

Na kliniki Gemelli so v teh dneh uredili kar tiskovno središče: predstavniki medijev lahko od včerajšnjega dne delajo v bolnišnici. Doslej so se časnikarji zadrževali na travniku pred bolnišnico in kar od tam poročali o papeževem zdravstvenem stanju.

Nalaganje
Nazaj na vrh