Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež namenil sporočilo pomorščakom in njihovim družinam

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 06. 2020 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2020 / 11:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež namenil sporočilo pomorščakom in njihovim družinam

»Molitev upanja, molitev podpore in tolažbe v vsaki nadlogi.«

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je včeraj poslal video sporočilo pomorščakom, ribičem in njihovim družinam, v katerem jim zagotavlja »molitev upanja, molitev podpore in tolažbe v vsaki nadlogi«, poroča Radio Vatikan.

Dragi bratje in sestre, danes so za svet težki časi, saj se moramo veliko ukvarjati s trpljenjem, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa. Delo vas pomorščakov in ribičev je s tem postalo še pomembnejše pri zagotavljanju hrane in drugih nujnih stvari veliki človeški družini. Za to smo vam zelo hvaležni. Tudi zato, ker ste kategorija, katerih življenje in delo je bilo v zadnjih mesecih zelo izpostavljeno in se je bistveno spremenilo.

Soočili ste se in se še soočate s številnimi odrekanji med dolgimi obdobji odsotnosti na ladji, ne da bi se med tem vrnili na obalo, daleč stran od domačih, prijateljev in svoje domovine. Strah pred okužbo. Vsi ti dejavniki so utrujajoča teža, ki jo je treba prenašati. Sedaj še bolj kot kdajkoli. Želim vam zagotoviti, da niste sami in da niste pozabljeni. Zaradi dela, morja ste pogosto zelo daleč. Toda vi ste navzoči v mojih molitvah in v mojih mislih, kot tudi vsi kaplani in prostovoljci Stella Maris (Morske zvezde). Evangelij sam nas na to spominja, ko nam govori o Jezusu in o njegovih prvih učencih, ki so bili ribiči, kot ste vi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh