Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež nedvoumno o holokavstu

Objava: 05. 02. 2009 / 08:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež nedvoumno o holokavstu

Po nedavnih zahtevah s strani judovskih skupnosti, nekaterih držav in tudi Cerkve same, naj Sveti sedež pojasni stališča papeža Benedikta XVI. in katoliške Cerkve do holokavsta, je direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža, pater Federico Lombardi, v torkovi izjavi za javnost spomnil, da se je papež Benedikt XVI.o holokavstu zelo jasno izrazil v sinagogi v Kőlnu 19. avgusta 2005, nato v koncentracijskem taborišču Auschwitz-Birkenau 28. maja 2006, ter 31. maja 2006 na splošni avdienci takoj po apostolskem obisku v Nemčiji in nedavno ob koncu splošne avdience, 28. januarja 2009. V vseh teh primerih je nedvoumno obsodil holokavst.

Pater Lombardi je pri tem posebej navedel besede svetega očeta: 'Ko z ljubeznijo izražam svojo polno in nedvoumno solidarnost z našimi brati, ki so bili deležni prve zaveze, želim, da spomin na šoah (holokavst) usmerja človeštvo k razmišljanju o nepredvidljivi moči zla, kadar se le-to polasti človekovega srca. Holokavst naj bo vsem opomin zoper pozabo, zoper zanikanje ali podcenjevanje...'

Pater Lombardi v izjavi za javnost še pravi, da obsodba izjav o zanikanju holokavsta ni mogla biti jasnejša. Iz konteksta je tudi razvidno, da se je obsodba nanašala tudi na stališča monsinjorja Williamsona in na vsa podobna stališča. Papež je namreč jasno razložil tudi cilj preklica izobčenja štirih škofov, kar nima nič opraviti z odobravanjem stališč, ki zanikajo holokavst. Po besedah patra Lombardija je Benedikt XVI. tudi te jasno obsodil.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh