Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež nemškim katoličanom: Boga oznanjajte z življenjem in Besedo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 06. 2013 / 08:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež nemškim katoličanom: Boga oznanjajte z življenjem in Besedo

Pozdravno sporočilo ob evharističnem kongresu v Kölnu – iskalce je potrebno 'vneti' s pričevanjem vere.

Papež Frančišek je s pozdravnim sporočilom prvič neposredno nagovoril nemške katoličane. V njem je vernike pozval k živemu pričevanju vere in zapisal, da je potrebno ljudem, ki še iščejo svojo duhovno pot, Boga oznanjati 'z življenjem in Besedo'. Naloga duhovnikov in laikov, torej vseh nas, je 'Boga prinašati v svet in svet k Bogu', kot je še zapisano v pozdravnem sporočilu papeža ob evharističnem kongresu, ki so ga v Kölnu priredili pod geslom 'Gospod, h komu naj gremo?'. Sporočilo svetega očeta je minulo nedeljo med slovesnim sklepnim bogoslužjem petdnevnega verskega slavja prebral papežev posebni odposlanec kardinal Paul Josef Cordes, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA.

»Naše pričevanje bo 'vnelo' iskalce, tako kot je Kristus 'vnel' nas«, je poudaril papež Frančišek. Čeprav je Jezus živel pred dva tisoč leti, je srečanje z Njim mogoče tudi danes, 'če prisluhnemo Njegovi besedi in se mu na edinstven način približamo v evharistiji'. Frančišek je vernike obenem opozoril, da 'svete maše ne smemo razumeti kot nekakšne rutine, pač pa moramo vedno bolj črpati iz njenih globin'. Kot uvod v sodelovanje pri bogoslužju sveti oče priporoča tiho češčenje in sveto spoved.

Papež je v svojem sporočilu nemškim katoličanom še zapisal: »Kristusa srečati, se Kristusu zaupati in Kristusa oznanjati – to so vogelni kamni naše vere, ki je zbrana v žarišču evharistije.« Kongres so udeleženci obhajali 'z novo radostjo in zavedanjem: Gospod Cerkve živi v njej'. Sveti oče je posebej poudaril svojo 'notranjo duhovno povezanost z vsemi nemškimi katoličani'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh