Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ob sprejemu novih veleposlanikov: koronavirus je za vedno spremenil svet

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 12. 2021 / 10:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 10:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež ob sprejemu novih veleposlanikov: koronavirus je za vedno spremenil svet
Hiter dostop do cepiv ni vprašanje koristnosti ali usluge, ampak vprašanje pravičnosti. FOTO: Vatican Media

Papež ob sprejemu novih veleposlanikov: koronavirus je za vedno spremenil svet

Novi koronavirus je po mnenju papeža Frančiška za vedno spremenil svet.

»Kljub medicinskemu in tehnološkemu napredku v preteklih letih je nekaj mikroskopsko majhnega – navidezno nepomembna stvar – za vedno spremenilo naš svet, pa če se tega zavedamo ali ne,« je sveti oče dejal ob sprejemu novih veleposlanikov pri Svetem sedežu, ki so papežu izročili poverilna pisma. Virus ima ves svet še vedno v trdnem primežu. Povzroča trpljenje in bolečino, da sploh ne omenjamo nepregledne izgube človeških življenj.

Virus ima ves svet še vedno v trdnem primežu.

Papež je izrazil iskreno upanje, da se bo mednarodna skupnost v luči teh spoznanj in izkušenj še bolj zavedala dejstva, »da smo ena sama človeška družina, da je vsakdo izmed nas odgovoren za svoje brate in sestre, brez izjeme«. Poleg tega je treba tudi na institucionalni in medvladni ravni storiti še veliko več za spodbujanje »kulture dialoga« v službi skupnega dobrega za vso našo človeško družino, je nove veleposlanike spodbudil sveti oče.

Mednarodna skupnost bi morala po njegovem mnenju okrepiti prizadevanja za sodelovanje, da bi imeli vsi ljudje hiter dostop do cepiv. »Ne gre za vprašanje koristnosti ali usluge, ampak za vprašanje pravičnosti,« je pojasnil papež Frančišek, ki je tokrat sprejel veleposlanike iz Moldavije, Kirgizistana, Namibije, Lesota, Luksemburga, Čada in Gvineje Bissaua.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh