Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež obžaluje odsotnost očetov

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 24. 05. 2012 / 06:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež obžaluje odsotnost očetov

Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco dejal, da se šele ob Jezusovem sporočilu o Bogu kot ljubečem Očetu lahko 'naučimo resničnega očetovstva'.

Odraščanje številnih otrok brez očeta je po besedah papeža Benedikta XVI. 'velik problem našega časa'. Beseda 'oče' pogosto izgubi svoj pozitivni pomen, ker očetje niso več zadostno prisotni v vsakodnevnem življenju svojih otrok, je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Tak položaj pa ljudem otežuje, da bi Boga spoznali in priznali kot ljubečega Očeta.

Nekateri kritiki vere sicer menijo, da je govorjenje o 'Bogu Očetu' zgolj odsev lastnih očetovskih figur v nebesih, v resnici pa je ravno obratno: šele ob Jezusovem sporočilu o Bogu kot ljubečem Očetu se lahko 'naučimo resničnega očetovstva'.

Ob bližajočem se binkoštnem prazniku, ki ga v katoliški Cerkvi obhajamo v nedeljo, je papež vse vernike pozval, naj svojo 'molitev odprejo delovanju Svetega Duha' ter jih spodbudil, naj se naučijo v molitvi okušati lepoto tega, da so prijatelji in otroci Boga, da ga lahko kličejo z domačnostjo in zaupanjem, ki ju ima otrok do svojih ljubljenih staršev. Ob prisotnosti Svetega Duha ljudje nikoli nismo sami, tudi kadar molimo 'v tihoti svojega srca'. Tako kot glasbeniki z različnimi inštrumenti ustvarijo harmonično melodijo, tako Sveti Duh posameznika povezuje z molitvijo Cerkve.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh