Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež odločno proti spolnim zlorabam

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 04. 2013 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež odločno proti spolnim zlorabam

Kongregacija za nauk vere mora škofovske konference podpirati pri oblikovanju in upoštevanju smernic; papež Frančišek nadaljuje začrtano pot Benedikta XVI. na tem področju.

Papež Frančišek bo očitno prav tako kot njegov predhodnik Benedikt XVI. odločno nastopil proti spolnim zlorabam v katoliški Cerkvi. Frančišek je vatikanski Kongregaciji za nauk vere izrecno naročil, naj se 'odločno odzove' na morebitne primere spolnih zlorab in nadaljuje s smernicami, ki jih je začrtal že Benedikt XVI., kot so iz Vatikana sporočili minuli konec tedna, po srečanju papeža Frančiška s prefektom Kongregacije za nauk vere, nadškofom Gerhardom Ludwigom Müllerjem.

Papež je kongregaciji naročil, naj si prizadeva predvsem na področju ukrepov za zaščito mladoletnih oseb in za pomoč žrtvam, kot je razvidno iz sporočila za javnost, ki ga je predstavila omenjena kongregacija. Obenem je potrebno uvesti ustrezne postopke proti storilcem.

Kongregacija za nauk vere mora škofovske konference podpirati pri oblikovanju in upoštevanju potrebnih smernic glede spolnih zlorab, saj je to za pričevanje in verodostojnost katoliške Cerkve izrednega pomena.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh